Дуже смачні мариновані помідори Чері на зиму

Практично кожна господиня намагається закрити на зиму якомога більше смачних солінь, щоб побалувати себе і своїх близьких смаком літа взимку. Якщо Ви хочете законсервувати томати в домашніх умовах, але не знаєте як це зробити, пропоную Вашій увазі дуже смачний і нескладний рецепт. Тепер у Вас буде хороша можливість зберегти помідори на зиму.

Інгредієнти на три 1,5-літрові банки:

  • Помідори «Черрі» – 3 кг.
  • Болгарський перець – 2 шт.
  • Ріпчасту цибулю – 2 шт.
  • Часник – 3-4 часточки (великі)
  • Лавровий лист – 3-6 шт.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Перець чорний (горошком) – 10-12 шт.
  • Перець запашний – 6-9 шт.
  • Оцет 9% – 6 ст. л.
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Цукор – 6 ст. л.
  • Парасольковий кріп – 9 шт.
  • Листя смородини – 12 шт.
  • Листя вишні – 9 шт.
  • Листя хрону – 3 шт.

Маринад на 1,5-літрову банку помідорів:

  • Цукор – 2 ст. л.
  • Сіль – 0,75 ст. л. (Без гірки)
  • Оцет 9% – 2 ст. л.

Маринад на 3-літрову банку помідорів:

  • Цукор – 4 ст. л.
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • Оцет 9% – 4 ст. л.

Приготування:

Для даного рецепта використовуються помідори «Чері», але Ви можете приготувати з будь-якого іншого сорту. Головне, щоб розміри томатів були приблизно однаковими.
1. Насамперед моєму банки харчовою содою і просушують їх. На дно кожної баночки укладаємо парасольки кропу, порізані зубчики часнику, цибулю, порізану півкільцями, по маленькому шматочку перцю чилі (без насіння, інакше томати будуть сильно гірчити), лаврове листя, листя смородини, вишні та хрону, перець духмяний і чорний.

Банки стерилізувати не обов’язково, так як ми будемо заливати їх окропом.

2. Далі у нас на черзі помідори. Перш ніж ми почнемо укладати їх в банки, нам необхідно зробити кілька наколів зубочисткою у плодоніжки кожного плоду. Такий спосіб дозволяє зберегти томати цілими, шкірка не тріскається. Повністю банку не заповнюємо, так як нам необхідно місце для перцю і зелені.

3. Тепер ріжемо болгарський перець смужками і укладаємо уздовж кожної банки по колу. Зверху кладемо ще по одному парасольці кропу і пару листочків смородини.
Якщо місце в банках залишилося, заповніть його помідорами, бо в процесі заготовки, вони осядуть.

4. Тепер потрібно залити банки окропом. Необхідно стежити, щоб вода потрапляла на томати, інакше лопне банку. Накриваємо банки прокип’яченими кришками і залишаємо так на 10-15 хвилин.

5. Потім зливаємо воду назад в каструлю. Далі з цієї води ми будемо готувати маринад. Для цього додаємо сюди 6 ст. л. цукру, 3 ст. л. солі без гірки і доводимо до кипіння.

6. Перш ніж залити закипілий маринад в банки, додаємо в кожну по 2 ст. л. 9% оцту. Закриваємо щільно металевими кришками, перевертаємо шийкою вниз і вкутуємо теплою ковдрою.


При бажанні можна ще додати дрібку кориці. Помідори виходять гарними, ароматними і дуже смачними. Смачного!

Don't Miss! random posts ..