Основою новорічного столу 2022 це новорічні салати, легкі чи ситні, традиційні чи екзотичні, але неодмінно яскраві та смачні, саме вони роблять стіл новорічним.
Знадобиться:
На 4 порції
- 1 філе курячої грудки
- 2 цибулини
- 150 г твердого сиру
- 1 буряк
- 1 гранат
- 3 яйця
- 3-4 ст. л. майонезу
- 50 г волоських горіхів
- сіль, перець за смаком
Приготування:
Куряче філе відварити та нарізати на невеликі шматочки, посолити. Цибулю очистити, дрібно нарізати. Сковороду розігріти і з рослинною олією і обсмажити цибулю до золотистого кольору.
Моркву вимити, відварити, очистити та натерти на великій тертці. Яйця відварити, очистити. Яйця та сир натерти на великій тертці. Горіхи крупно подрібнити. Буряки відварити, почистити і теж натерти на великій тертці. Гранат розібрати на зерна.
На великій тарілці викласти у формі кола перший шар – куряче філе. Поперчити. Потім викласти обсмажену цибулю і змастити тонким шаром майонезу.
Після цього викласти моркву, знову змастити майонезом. Наступним шаром викласти тертий буряк, потім відварені та подрібнені яйця, промазати майонезом, посипати тертим сиром та волоськими горіхами, знову промазати майонезом та прикрасити зверху зернами граната.
Салат поставити у холодильник на 3-4 години, а краще на ніч.