Без улюблених салатів не обходиться жодне застілля, особливо святковий Соковитий Оселедець під шубою, незамінний в новорічну ніч, — нехай тішать вас у чарівну ніч у році!
Інгредієнти:
- Буряк – 2 шт.
- Слабосолона оселедець – 1 шт.
- Картопля – 4 шт.
- Морква – 2 шт.
- 1/2 цибулини
- Оцет – ст. ложки
- Майонез – 200-250 мл
Для прикраси:
- Варене яйце – 1 шт.
- 1/3 лимона
- Зелень
Приготування:
Цибулю очистити і дрібно нарізати. Покласти цибулю в глибоку піалу, залити оцтом і залишити на 30 хв. Потім оцет злити, цибулю віджати.
Буряк, морква та картопля ретельно вимити, відварити в шкірці до готовності. Остудити, очистити, натерти на великій тертці окремі ємності.
Оселедець розібрати на філе, нарізати дрібними шматочками. Застелити обробну дошку харчовою плівкою так, щоб краї плівки звисали з дошки на 10 см. Натертий буряк рівномірно розкласти тонким шаром по всій поверхні обробної дошки.
Добре придавити буряк до поверхні дошки руками. Зверху нанести майонезну сітку та розмазати її за допомогою вилки. Другим шаром викласти натерту моркву. Також змастити майонезом.
Третім шаром викласти натерту картоплю і теж змастити майонезом. Зверху посередині вздовж обробної дошки гіркою викласти шматочки оселедця. Зверху на оселедець викласти мариновану цибулю.
Захопити один звисаючий край плівки і згорнути овочі з оселедцем у рулет. Помістити рулет на дошці в плівці в холодильник на 1-2 години. Потім акуратно розгорнути плівку і перекласти салат на блюдо.
Подати на стіл, прикрасивши яйцем, лимоном та зеленню петрушки. Щоб рулет не розпадався, майонез можна змішати з розбещеним желатином.