Огірки з перцем в оцтовому маринаді

Це гарний рецепт консервованих огірків і перців з додаванням цибулі на зимовий стіл;)

Ці огірки з паприкою зробити досить легко. Готуються швидко, потрібно лише почекати ці 2 години, щоб овочі купалися в розсолі;)

Ось, готуючи оцтовий маринад, варто відміряти неповну склянку кожного інгредієнта, тому що у нас буде трохи цього маринаду, я це вже знаю – тому пишу вам, бо ці продукти шкода викидати. з маринадом;)

 

Інгредієнти:

  • приблизно 2 кг огірків (невеликих)
  • 1шт.  червоного перцю
  • 1шт. цибулі

Овочевий розсіл:

  • 9 склянок води
  • 1 склянка солі (кам’яної)

Спеції:

20 зерен запашного перцю
20 зерен кольорового перцю
5 лаврових листів
5 гілочок кропу

Розсіл оцту:

  • 4 склянки води
  • 4 склянки цукру
  • 2 склянки 10% оцту

Спосіб приготування:

Огірки почистити щіткою і промити. Червоний перець наріжте кубиками, видаліть насіння, промийте і наріжте більш товстими смужками. Цибулю почистити, промити і нарізати більш товстим пір’ям.

Покладіть огірки, червоний перець і цибулю у велику миску. Залити холодною водою і посолити. Все перемішати і залишити приблизно на 2 години, потім вийняти з розсолу і процідити.

Покладіть спеції в сухі, попередньо ошпарені банки – кожна баночка містить 4 зерна запашного перцю, 4 зерна кольорового перцю, 1 лавровий лист і 1 гілочку кропу. Потім викладаємо в нього огірки, червоний перець і цибулю.

Налийте в каструлю воду, оцет і цукор. Все перемішати і довести до кипіння. Залити овочі злегка охолодженим оцтом. Щільно закрийте банки і пастеризуйте близько 5 хвилин. Круто. Віднесіть в темний і холодний льох.

Інгредієнтів вистачить приблизно на 5 баночок по 900 мл.

Смачного.

Don't Miss! random posts ..