Це гарний рецепт консервованих огірків і перців з додаванням цибулі на зимовий стіл;)
Ці огірки з паприкою зробити досить легко. Готуються швидко, потрібно лише почекати ці 2 години, щоб овочі купалися в розсолі;)
Ось, готуючи оцтовий маринад, варто відміряти неповну склянку кожного інгредієнта, тому що у нас буде трохи цього маринаду, я це вже знаю – тому пишу вам, бо ці продукти шкода викидати. з маринадом;)
Інгредієнти:
- приблизно 2 кг огірків (невеликих)
- 1шт. червоного перцю
- 1шт. цибулі
Овочевий розсіл:
- 9 склянок води
- 1 склянка солі (кам’яної)
Спеції:
20 зерен запашного перцю
20 зерен кольорового перцю
5 лаврових листів
5 гілочок кропу
Розсіл оцту:
- 4 склянки води
- 4 склянки цукру
- 2 склянки 10% оцту
Спосіб приготування:
Огірки почистити щіткою і промити. Червоний перець наріжте кубиками, видаліть насіння, промийте і наріжте більш товстими смужками. Цибулю почистити, промити і нарізати більш товстим пір’ям.
Покладіть огірки, червоний перець і цибулю у велику миску. Залити холодною водою і посолити. Все перемішати і залишити приблизно на 2 години, потім вийняти з розсолу і процідити.
Покладіть спеції в сухі, попередньо ошпарені банки – кожна баночка містить 4 зерна запашного перцю, 4 зерна кольорового перцю, 1 лавровий лист і 1 гілочку кропу. Потім викладаємо в нього огірки, червоний перець і цибулю.
Налийте в каструлю воду, оцет і цукор. Все перемішати і довести до кипіння. Залити овочі злегка охолодженим оцтом. Щільно закрийте банки і пастеризуйте близько 5 хвилин. Круто. Віднесіть в темний і холодний льох.
Інгредієнтів вистачить приблизно на 5 баночок по 900 мл.
Смачного.