Смачний десерт із сиру маскарпоне та полуниці

Маскарпоне і полуниця в шоколаді – чудове поєднання.

Цей солодкий десерт обов’язково сподобається і великим, і маленьким і стане ідеальним завершенням будь-якої вечері.

Інгредієнти:
Біла маса з полуницею:

  • 1 желе з агрусу
  • 250 грам сиру маскарпоне
  • 180 грам натурального йогурту (1 невелика чашка)
  • 1 чайна ложка меду
  • 300 грам полуниці

Додатково:

  • 1 полуничне желе

Шоколадне покриття:

  • 50 грамів темного шоколаду
  • 4 столові ложки молока

До прикраси:

  • 100грам полуниці
  • листя м’яти

Спосіб приготування:

Желе з агрусу розчинити в 200 мл гарячої води, ретельно перемішати і остудити. Змішайте сир маскарпоне з натуральним йогуртом і медом. Влийте злегка відстояне желе з агрусу і знову перемішайте. Білу масу перелити у велику миску.

Помийте, обсушіть і розріжте полуницю (кожну полуницю на 4 частини). Киньте їх у миску (тоді вони гарно впадуть у цю масу). Поставити в холодильник для концентрації.

Розчиніть полуничне желе в 350 мл гарячої води. Ретельно перемішати і остудити. У білу масу з полуницею влийте відстояне полуничне желе і поставте в холодильник приблизно на 3 години.

Переверніть миску з її вмістом і поставте на тарілку. Чорний шоколад поламати на шматочки і викласти в каструлю. Додайте молоко, нагрійте його разом і перемішайте, поки маса не змішається. Охолоджену шоколадну глазур залити білою сумішшю з полуницею. Прикрасьте половинками полуниці та листочками м’яти. Поставити в холодильник приблизно на 15 хвилин, а потім подати на стіл.

Наведених інгредієнтів вистачить приблизно на 10 порцій.

Смачного.

Don't Miss! random posts ..