Асорті з грибів та овочів на зиму. Мабуть, мій улюблений рецепт із грибами! Тушкована капуста з морквою, цибулею та грибами готується легко, гарний вихід, а головне – дуже смачно! Спробуйте приготувати разом із нами грибну солянку.
Інгредієнти:
- Гриби – 2 кг
- Капуста білокачанна – 2 кг
- Морква – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 кг
- Олія – 1 склянка
- Томатна паста – 1 склянка
- Вода – 1 л
- Сіль – 3 ст. ложки
- Цукор – 4 ст. ложки
- Оцет 9% – 2 ст. ложки
- Лавровий лист – 4 шт.
- Перець горошком – 10 шт.
Приготування:
Готуємо всі овочі та гриби – чистимо, миємо.
Якщо використовувати лісові гриби, тоді їх необхідно попередньо відварити (хвилин 15).
Капусту вибирайте засолювальних сортів.
Капусту дрібно шаткуємо.
У велику каструлю наливаємо склянку олії та викладаємо капусту. Відправляємо на плиту та тушкуємо.
Моркву натираємо на великій тертці. Цибулю нарізаємо пір’ям. Відправляємо все до капусти.
Додаємо сіль, цукор. Акуратно перемішуємо.
У воді розводимо томатну пасту, виливаємо до овочів. Додаємо лавровий лист та горошини чорного перцю. Ще раз перемішуємо і даємо закипіти.
Гриби нарізаємо середніми шматочками, щоб вони добре відчувалися у заготівлі.
Відправляємо всі грибочки до овочів, перемішуємо. Даємо ще раз закипіти і тушкуємо капусту з грибами на середньому вогні хвилин 40, періодично помішуючи.
Вливаємо оцет (9%), добре перемішуємо, даємо прокипіти ще 5 хвилин і розкладаємо грибну солянку по баночках.
З цієї кількості продуктів вийшло 10 банок об’ємом 450 мл. Щільно закриваємо банки кришками і прибираємо повільно остигати під ковдру.