Смак дитинства – улюблені мамині тефтелі: смажені, запечені чи тушковані у соусі. Крім того, що вони смачні, це ще й неймовірно проста страва для всієї родини на кожен день. Зібрали декілька найкращих рецептів тефтелів, з якими легко впораються навіть початківці!
М’ясні тефтелі з рисом та підливою
Почнемо з найпростішого і добре знайомого всім варіанта.
Інгредієнти:
- 600 г м’ясного фаршу,
- 150 г рису,
- 1 яйце,
- 2 цибулини,
- 1 морква,
- 1 л бульйону,
- 80 г томатного соусу,
- 50 г борошна,
- 2 лаврові листка, спеції.
Приготування:
Відварити рис до напівготовності, дрібно нарізати 1 цибулину, і додай все у фарш з яйцем і спеціями. Вимішати до однорідності і сформуй тефтелі. Нарізати другу цибулину, натерти моркву і обсмаж її пару хвилин до м’якості.
Додати у засмажку борошно і томатний соус, перемішай, влити бульйон і провари хвилину. Додати лавровий лист і спеції, і виклади в підливу тефтелі. Тушити все під кришкою на слабкому вогні близько 35 хвилин.
Тефтелі з гречкою в томатному соусі
Пропонуємо запекти тефтелі на деко – майже дієтичне блюдо.
Інгредієнти:
- 600 г м’ясного фаршу,
- 1 цибулина,
- 1 склянка гречки, 150грам.
- 1,5 склянки томатного соку,
- 2 зубчики часнику, спеції.
Приготування:
Відваріть гречку до готовності, дрібно наріжте цибулю і часник, і змішай все з фаршем. Приправити, сформуйте тефтелі, викладіть їх на лист і залийте томатним соком. Запікайте тефтелі в духовці близько півгодини на 200 градусів, періодично поливаючи соком.
Курячі тефтелі з овочами
Рекомендую змішати фарш з філе грудки та стегна, щоб тефтелі не були сухими.
Інгредієнти:
- 600 г курячого фаршу,
- 1 цибулина,
- 1 морква,
- 2 картоплини,
- 150 г грибів,
- 1 стебло селери,
- 3 ст.л. рису,
- 2 ст.л. вершків,
- 2 ст.л. панірувальних сухарів,
- 2 ст.л. борошна, зелень, спеції.
Приготування:
Відвари рис і змішай його з фаршем, вершками, сухарями та спеціями. Сформуйте тефтелі, обваляйте їх у борошні і злегка обсмажте. Наріжте всі овочі та гриби дрібним кубиком, і обсмажте всі разом майже до готовності. Додай тефтелі, нарізану зелень і трохи води, і протушкуй все 15 хвилин під кришкою.