Інгредієнти для тіста:
- 500 г борошна;
- ½ ч. л. солі;
- 1/3 ч. л. лимонної кислоти
- 170 г пива;
- 160 мл олії.
Інгредієнти для крему:
- 1 л рослинного молока (я мала горіхове);
- 120 г манної крупи;
- 160 г цукру;
- 100 г чорного шоколаду;
- цедра 1 лимона.
Тісто приготування.
У чашу комбайна насипаємо борошно, сіль, лимонну кислоту. Наливаємо пиво.
Додаємо олію.
Замішуємо м’яке липке тісто. Округлюємо, загортаємо у харчову плівку, ховаємо на півгодини у холодильник.
Тим часом готуємо крем.
Вимірюємо потрібну кількість молока.
Зважуємо манку.
Доводимо молоко до кипіння, тонким цівком всипаємо манну крупу, зменшуємо вогонь і варимо близько 10 хвилин до загусання.
У гарячий крем кладемо часточки шоколаду, цедру лимона та пюруємо блендером. Накриваємо харчовою плівкою в контакт і прибираємо до повного остигання.
Тісто ділимо на 8-10 рівних частин.
Розкочуємо кожен у тонкий пласт, обрізаємо по колу.
Розколюємо вилкою.
Випікаємо по одному (два – якщо поміщаються на деку) до готовності. Температура 200 градусів, печемо близько 7 хвилин.
Охолоджені коржі змащуємо кремом.
Залишками крему закриваємо боки торта.
Один корж (або обрізки з останнього коржа) ламаємо в крихту, посипаємо торт.
Залишаємо для просочення на 5-9 годин, після чого нарізаємо та подаємо. Смачного!