Пісні десерти торт наполеон на пивові

Інгредієнти для тіста:

  • 500 г борошна;
  • ½ ч. л. солі;
  • 1/3 ч. л. лимонної кислоти
  • 170 г пива;
  • 160 мл олії.

Інгредієнти для крему:

  • 1 л рослинного молока (я мала горіхове);
  • 120 г манної крупи;
  • 160 г цукру;
  • 100 г чорного шоколаду;
  • цедра 1 лимона.

Тісто приготування.

У чашу комбайна насипаємо борошно, сіль, лимонну кислоту. Наливаємо пиво.
Додаємо олію.

Замішуємо м’яке липке тісто. Округлюємо, загортаємо у харчову плівку, ховаємо на півгодини у холодильник.

Тим часом готуємо крем.

Вимірюємо потрібну кількість молока.
Зважуємо манку.
Доводимо молоко до кипіння, тонким цівком всипаємо манну крупу, зменшуємо вогонь і варимо близько 10 хвилин до загусання.
У гарячий крем кладемо часточки шоколаду, цедру лимона та пюруємо блендером. Накриваємо харчовою плівкою в контакт і прибираємо до повного остигання.

Тісто ділимо на 8-10 рівних частин.
Розкочуємо кожен у тонкий пласт, обрізаємо по колу.
Розколюємо вилкою.
Випікаємо по одному (два – якщо поміщаються на деку) до готовності. Температура 200 градусів, печемо близько 7 хвилин.

Охолоджені коржі змащуємо кремом.
Залишками крему закриваємо боки торта.
Один корж (або обрізки з останнього коржа) ламаємо в крихту, посипаємо торт.
Залишаємо для просочення на 5-9 годин, після чого нарізаємо та подаємо. Смачного!

Don't Miss! random posts ..