Багато хто любить борщ, інші воліють борщ, інші окрошку… а хтось просто обожнює солянку.
Я хочу поділитися з вами своїм улюбленим рецептом збірної м’ясної солянки . Якщо ви приготуєте її за моїм рецептом – солянка вийде набагато смачніше, ніж у хорошому ресторані!
Інгредієнти:
- вода 2,5-3 л
- яловичина/телятина або свинина (на кісточці) 600-700 г
- копчені реберця 300 грам
- шинка 200 г
- ковбаса копчена 200 г
- цибуля ріпчаста 2 шт
- солоні огірки (корнішони) 2-4 шт
- оливки 100 г
- каперси (за бажанням) 50-70 гр
- томатний соус або кетчуп 2 ст.л.
- рослинна олія 2 ст.л.
- вершкове масло 1 ст.л.
- лавровий лист 1-2 шт
- перець запашний 3 шт
- зелень петрушки пучок
- лимон (для подачі)
- сметана (для подачі)
- сіль за смаком
- свіжомелений перець
Приготування:
Підготувати інгредієнти для збірної м’ясної солянки .
Яловичину та копчені реберця покласти в каструлю, залити водою і довести до кипіння.
Зняти піну, покласти очищену цибулину і варити 2:00 при слабкому кипінні.
За 15 хвилин до готовності трохи посолити, покласти лавровий лист та горошини перцю.
М’ясо вийняти з бульйону, видалити цибулину та спеції, бульйон процідити.
Відокремити м’ясо від кісток і нарізати соломкою.
Також, соломкою, нарізати шинку та ковбасу.
Солянка може виявитись не дорогим задоволенням, а економічним рішенням, якщо готувати її після свят, коли залишаються закуплені до святкового столу кілька видів м’ясних копченостей. По 100-200 г різних м’ясопродуктів зроблять смак солянки ще багатшим і насиченим.
Огірки нарізати соломкою.
Викласти в сковороду, додати трохи бульйону і протушити 5-7 хвилин.
Перекласти огірки в каструлю із бульйоном.
Цибулину очистити і нарізати чвертькільцями.
У сковороді розігріти вершкове масло разом з рослинним, викласти цибулю, посолити, поперчити і обсмажити до м’якості.
Додати кетчуп, перемішати.
І перекласти засмажку у бульйон.
Покласти в каструлю відварене м’ясо, шинку та ковбасу.
Додати оливки, перемішати та готувати 10-15 хвилин.
Порада. У солянку можна додати трохи розсолу від оливок.
Додати каперси.
Перемішати, посолити і поперчити до смаку.
Накрити каструлю кришкою та дати настоятися 15 хвилин.
При подачі в кожну тарілку покласти скибочку лимона, заправити солянку сметаною і посипати зеленню.