Рецепт пісних вареників з капустою

Як готувати пісні вареники з капустою.

Давайте краще поговоримо про пісні вареники в цілому і пісні вареники з капустою. Це смачно! Ось як не крути, це просто смачно.

Інгредієнти:

  • 1 головка капути;
  • 2 цибулини;
  • 1 морква;
  • 3 склянки борошна;
  • 1 склянка води;
  • сіль, олія, перець за смаком.

Приготування:

Тісто.  У склянку води додаємо ложку солі, перемішуємо, виливаємо в миску,  всипаємо дві склянки борошна, перемішуємо до зволоження сухої частини, залишаємо на 15 хвилин, після чого викладаємо на стіл і, поступово додаючи борошно, замішуємо м’яке, але не липке тісто.

Тісто округляємо, загортаємо в пакет і залишаємо при кімнатній температурі вилежати годину-півтори.

За цей час готуємо начинку. На сковороді з товстим дном розігріваємо масло, викладаємо нарізану кубиками цибулю, обсмажуємо до легкої золотистості, додаємо моркву натерту, зверху викладаємо дрібно нашатковану капусту. Обсмажуємо до м’якості. Якщо капуста стара, доливаємо півсклянки води та протушкуємо. Якщо молода просто солимо, перчимо. Начинка готова.

За бажання можна додати трохи смаку ще за допомогою томатної пасти (я віддаю перевагу «чистому» смаку капусти, тому не додаю).

Тісто, що відлежалося, ділимо на кілька зручних частин, формуємо джгутами. Нарізаємо на шматочки круглої форми, розкочуємо кожен у пласт.

По центру заготовки з тіста кладемо приблизно ложку начинки, складаємо навпіл, добре скріплюємо краї. За бажання робимо «зубчики».

Готові вареники відварюємо у великій кількості води – кидаємо в окріп, варимо після повторного закипання близько 2 хвилин.
Смачного!

Don't Miss! random posts ..