Пісні вареники з грибами
– це не та страва, яка зараз часто з’являється на столі. У моєму особистому всесвіті вареники взагалі практично святкове частування.
Інгредієнти для пісних вареників із грибами:
- 2 склянки борошна;
- 1 склянка окропу;
- 1 ч. л. солі для тіста;
- 2 ст. л. олії для тіста;
- 500 г. печериць;
- 1 велика цибулина;
- олія, сіль, перець для начинки за смаком.
Приготування:
Готуємо тісто. У миску насипаємо борошно, додаємо сіль. По центру робимо поглиблення, туди наливаємо олію, а потім окроп.
Замішуємо м’яке, дуже приємне тісто. Округлюємо, загортаємо у пакет. Залишаємо на годину – «відпочити».
Тим часом займаємось начинкою. Дрібно нарізаємо цибулю, обсмажуємо її на олії до золотистості, після чого всипаємо в сковороду дрібно нарізані печериці.
Обсмажуємо, доки не піде зайва рідина. Насамкінець солимо, обов’язково додаємо чорний перець. Начинку остудити.
Підготовлене тісто розгортаємо в пласт завтовшки 1-2 мм. Склянкою вирізаємо кружечки.
По центру кожного кружечка кладемо невелику кількість начинки, скріплюємо краї.
Залишки тіста знову збираємо в кулю, знову розгортаємо, знову вирізаємо кружечки і ліпимо вареники.
Коли всі вареники зліплені, ставимо на плиту каструлю з водою, не забуваймо посолити.
Доводимо до кипіння, закидаємо вареники. Після того, як вода закипить, зменшуємо вогонь, проварюємо хвилинку, потім дістаємо шумівкою вареники.
Якщо готуєте пісні вареники, додайте в миску обсмажену цибулю. Якщо не пісні, можна заправити вершковим маслом, сметаною.
Смачного!