Салат з куркою – один з кращих варіантів святкової закуски. У цьому салаті все інгредієнти ідеально поєднуються, тому блюдо напевно сподобається кожному з ваших гостей.
Продукти:
- Філе куряче – 200 г
- Чорнослив – 100 г
- Яйця – 2 шт.
- Сир твердий – 80 г
- Цибуля ріпчаста червоний – 1 шт.
- Горіхи волоські – 100 г
- Огірки свіжі – 100 г
- Майонез – 150 г
- Сіль за смаком
Для декору:
- кріп свіжий
- журавлина
Приготування:
Підготувати інгредієнти для салату з курячим філе, чорносливом і горіхами.
Куряче філе зварити до готовності, протягом 30 хвилин. Залишити остигати.
Яйце зварити круто (10 хвилин після закипання), охолодити і очистити. Нарізати яйце кубиками середнього розміру.
Червоний цибулю нарізати дрібними кубиками.
Чорнослив промити, просушити серветками і нарізати смужками.
Твердий сир натерти на тертці.
Свіжі огірки промити і нарізати смужками невеликої величини.
Остигнуло куряче філе нарізати кубиками.
Викладати салат будемо шарами, змащуючи кожен шар майонезом.
Першим шаром викласти курку.
Другий шар – цибуля.
Третій шар – чорнослив.
Четвертий шар – огірки. Цей шар потрібно злегка підсолити.
П’ятий шар – нарізані яйця. Додати трохи солі.
Шостий шар – натертий сир.
Подрібнити горіхи зручним для вас способом.
Присипати салат горіхами.
Прикрасити журавлиною і свіжою зеленню.
Салат з курячим філе, чорносливом і горіхами готовий. Дати салату просочитися 20-30 хвилин в холодильнику, а потім вже подати до столу.