Італійська кухня багата пісними рецептами, так як італійці люблять готувати страви з овочів. Так само традиційним блюдом Італії вважається піца. Поєднання тіста зі смачною начинкою є самодостатнім ситним блюдом. Тофу в даному рецепті цілком можна замінити соєвим фаршем.
Піца пісна склад
- Бездріжджове листкове тісто – 400 г
- Помідор – 4 шт.
- Тофу шовковий – 100 г
- Оливкова олія – 4 ст. л.
- Лимонний сік – 1 ст. л.
- Кілька гілочок чебрецю
- Сіль, перець за смаком
Приготування пісної піци
Нарізати помідори тонкими скибочками. Подрібнити листочки чебрецю, додати їх до оливкової олії і лимонного соку, приправити сіллю і перцем і як слід розмішати. Взяти пласт листкового тіста, покласти на деко, попередньо застеливши його папером для випічки, і рівномірно розподілити на нього тофу, далі кругом, викласти на нього помідори.
Рівномірно полити помідори заправкою. Випікати протягом 25 хвилин при температурі 190 градусів, або поки краю піци підрум’яняться.