Апетитні заготовки на зиму з огірків як законсервувати огірки

Заготовки на зиму з огірків користуються величезною популярністю у жителів всього пострадянського простору. Серед величезної кількості можна виділити: мариновані огірки з цибулею і зеленню, салат «Ніжинський», огірки в томатному соку – це саме ті рецепти, які заслужили особливу любов і популярність у господинь.

Заготовки на зиму – рецепти з огірків хочеться доповнити не менше смачним і незвичайним рецептом, який стане «фірмовим» у багатьох домогосподарок.

Огірки солоні з червоною смородиною або брусницею.

Інгредієнти:

• Огірки – 2 кг;
• Часник – 2 головки;
• Сіль кам’яна – 2 ст.л .;
• Червона смородина або брусниця – 500 гр;
• Кріп – 60 гр .;
• Вода – 2 л.

Спосіб приготування:

Огірки помити, залити холодною водою на шість-вісім годин (після цього готові огірочки придбають особливий хрест). Смородину або брусницю відокремити від гілочок, перебрати, помити (в рецепті можна застосувати співвідношення 50/50 цих ягід). Часник очистити від шкірки, дрібно покришити, зелень кропу помити, дати стекти воді, нарізати. До огіркам додати ягоди смородини або брусниці, різаний кріп і часник, перемішати, розкласти по чистим сухим баночках.
Приготувати розсіл: закип’ятити воду, додати сіль. Готовим киплячим розсолом залити банки з ягідно-овочевою сумішшю.

Цей рецепт в обов’язковому порядку передбачає стерилізацію банок з сумішшю: півлітрові – 5 хвилин; літрові – 8 хвилин, 2-літрові – 10-11 хвилин, 3-літрові – 15 хвилин.

Після того як банки будуть простерилізовані, їх потрібно закатати.

Також вартий уваги рецепт засолювання з гірчицею – «Огірки в гірчиці»:

• Огірки – 4 кг;
• Цибулю і часник – по 1 голівці;
• Морква – 2 шт .;
• Кріп нарізаний – 1 склянка;
• Лавровий лист – 4 шт .;
• Перець чорний горошком – 6 шт .;
• Суха гірчиця – 4 ст.л .;
• Сіль – 4 ст.л;
• Цукор – 1 склянка;
• Пісне масло (домашнє або магазинне) – 1 склянка;
• Оцет – 1 склянка.

Спосіб приготування огіркового салату на зиму:

Овочі помити і нарізати кільцями, змішати з іншими інгредієнтами, перемішати, помістить під гніт на одну добу, далі розкласти по банках, стерилізувати заготовку на зиму 15 хвилин, закатати.
Смачного!

Як ви оцінюєте цей рецепт,

Оцініть цей рецепт

Відгуки користувачів 0 / 5. Всього оцінок: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Don't Miss! random posts ..