Заготовки на зиму з огірків користуються величезною популярністю у жителів всього пострадянського простору. Серед величезної кількості можна виділити: мариновані огірки з цибулею і зеленню, салат «Ніжинський», огірки в томатному соку – це саме ті рецепти, які заслужили особливу любов і популярність у господинь.
Заготовки на зиму – рецепти з огірків хочеться доповнити не менше смачним і незвичайним рецептом, який стане «фірмовим» у багатьох домогосподарок.
Огірки солоні з червоною смородиною або брусницею.
Інгредієнти:
• Огірки – 2 кг;
• Часник – 2 головки;
• Сіль кам’яна – 2 ст.л .;
• Червона смородина або брусниця – 500 гр;
• Кріп – 60 гр .;
• Вода – 2 л.
Спосіб приготування:
Огірки помити, залити холодною водою на шість-вісім годин (після цього готові огірочки придбають особливий хрест). Смородину або брусницю відокремити від гілочок, перебрати, помити (в рецепті можна застосувати співвідношення 50/50 цих ягід). Часник очистити від шкірки, дрібно покришити, зелень кропу помити, дати стекти воді, нарізати. До огіркам додати ягоди смородини або брусниці, різаний кріп і часник, перемішати, розкласти по чистим сухим баночках.
Приготувати розсіл: закип’ятити воду, додати сіль. Готовим киплячим розсолом залити банки з ягідно-овочевою сумішшю.
Цей рецепт в обов’язковому порядку передбачає стерилізацію банок з сумішшю: півлітрові – 5 хвилин; літрові – 8 хвилин, 2-літрові – 10-11 хвилин, 3-літрові – 15 хвилин.
Після того як банки будуть простерилізовані, їх потрібно закатати.
Також вартий уваги рецепт засолювання з гірчицею – «Огірки в гірчиці»:
• Огірки – 4 кг;
• Цибулю і часник – по 1 голівці;
• Морква – 2 шт .;
• Кріп нарізаний – 1 склянка;
• Лавровий лист – 4 шт .;
• Перець чорний горошком – 6 шт .;
• Суха гірчиця – 4 ст.л .;
• Сіль – 4 ст.л;
• Цукор – 1 склянка;
• Пісне масло (домашнє або магазинне) – 1 склянка;
• Оцет – 1 склянка.
Спосіб приготування огіркового салату на зиму:
Овочі помити і нарізати кільцями, змішати з іншими інгредієнтами, перемішати, помістить під гніт на одну добу, далі розкласти по банках, стерилізувати заготовку на зиму 15 хвилин, закатати.
Смачного!