Чи знали Ви що асорті можна робити двома способами? У першому способі укладають спочатку огірки, потім помідори. У другому способі овочі укладають шарами. Цей спосіб я і хочу продемонструвати Вам в цьому рецепті.
Інгредієнти на 1,5 літрову банку:
- Помідори чері
- Огірки (дрібні)
- Парасольки кропу – 1 гілочка
- Естрагон – 1 гілочка
- Чорний перець (горошком) – 3-4 шт.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Часник – 1-2 зубчики
- Оцет 9% – 1 дес. л.
Розсіл на 1 літр води:
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор – 2 ст. л.
Приготування:
Для даного рецепта використовуються півторалітрові банки, тому овочі краще всього підбирати невеликі і обов’язково щільні і без пошкоджень.
1. На дно простерилізованих банок укладаємо по одному парасольці кропу, по одному лаврового листа, по 3-4 шт перцю чорного горошком, по одній гілочці естрагону і по 1-2 зубчиками часнику. Далі укладаємо шар огірків, шар помідорів і знову шар огірочків.
2. Наливаємо воду в каструлю і доводимо до кипіння. Заливаємо окріп в банки, накриваємо їх простерилізованих кришками і залишаємо на 15-20 хвилин, щоб овочі прогрілися. Через зазначений час, зливаємо воду в каструлю, додаємо сіль, цукор і доводимо до кипіння. У банки додаємо оцет і заливаємо кип’яченим розсолом. Швидко закочує банки, перевертаємо шийкою вниз, накриваємо теплою ковдрою і залишаємо так до повного охолодження.