Гранола в баночці, вирішила ще домашні батончики мюслі зробити – чудовий смачний і здоровий перекус, можна брати із собою.
Інгредієнти:
- 200 г вівсяних пластівців або суміш (100 г вівсяних пластівців + 100 г пшеничних пластівців),
- 100 г суміші насіння або горіхів (гарбузове насіння, соняшникове насіння),
- 200 г суміші сухофруктів (чорнослив, родзинки),
- 50 г рослинної олії без запаху,
- 60-70 г меду (може знадобитися трохи більше).
Як приготувати:
Сухофрукти та горіхи при необхідності подрібнити. Змішати пластівці, фрукти, горіхи.
Мед нагріти, щоб він став рідким, змішати з олією. Вилити в суміш, добре перемішати.
*пластівці повинні бути повністю зволожені, інакше суміш не склеїться
Промокутну форму або лист застелити папером для випічки. Викласти суміш, добре утрамбувати ложкою.
Випікати гранолу в розігрітій до 160 градусів. З духовки близько 30 хвилин до золотистого кольору.
Батончики мюслі остудити та нарізати смужками.