Домашній лікер Limoncello на горілці дуже ароматний напій, який не залишить байдужими любителів цитрусових та прикрасить будь-який святковий стіл.
Простий рецепт та доступні інгредієнти роблять приготування цього напою в домашніх умовах зовсім нескладним процесом.
Інгредієнти:
- горілка 1 літр
- лимони 15 шт
- вода 1 літр
- цукор світло-коричневий 4 склянки
Приготування:
Лимони з яскравою товстою цедрою залити водою на 10 хвилин і добре вимити.
Висушити паперовим рушником.
Обережно зняти лимонну цедру, не зачіпаючи білої гіркої частини.
З лимонів, що залишилися, можна буде приготувати лимонад.
Відправити цедру лимона у банку і залити горілкою.
Якщо замінити горілку на спирт, то тоді у вас вийде напій міцністю 36 градусів.
Залишити банки наполягати в прохолодному темному місці протягом від 5 до 40 днів – чим довше, тим насиченіший смак.
Після цього часу приготувати сироп.
Для цього змішати цукор із водою, вилити в каструлю та прокип’ятити 5-7 хвилин до розчинення цукру.
Охолодити.
Лимонну настойку процідити, відокремивши рідину від цедри, змішати настій із солодким сиропом.
Розлити по пляшках і залишити в темному місці ще на 5-40 днів.
Він не замерзає при -20, тому краще зберігати лікер Лімончелло в морозильній камері та подавати холодним у високих чарках.
Смачного!