Смачна і ароматна томатна приправа до спагетті і макаронів. Основні інгредієнти такий підливи це помідори і солодкий болгарський перець. Так само додаються спеції і прянощі. Для любителів гострого, в підливу можна додавати червоний гострий перець за смаком.
Інгредієнти:
- стиглі томати – 3 кг
- солодкий перець болгарський – 8 середніх перчин
- часник -5 -6 зубчиків
- невеликий пучок зелені (за бажанням)
- масло рослинне – 100 мл
- цукор – 250 гр
- сіль – 1 ст.л
- оцтова есенція – 1 десертна ложка
Помідори помити, вирізати зіпсовані частини якщо такі є. Порізати на четвертинки і подрібнити через м’ясорубку або в блендері.
Солодкий перець промити, видалити плодоніжки і насіння. Тут за бажанням або теж пропускаємо через м’ясорубку або ж ріжемо на маленькі шматочки. Додаємо перець до томатів і перемішуємо.
Ставимо каструлю з томатною сумішшю на вогонь, додаємо сіль, цукор і масло. Як закипить, зменшуємо газ і на повільному варимо 30 хвилин.
Після 30 хвилин, додаємо в підливу дрібно нарізаний часник, нарубану зелень за бажанням, якщо любите гостре, можна додати трохи пекучого перцю. Додаємо оцтову есенцію і все це варимо ще 10 хвилин.
Гарячу підливу для макаронів розливаємо по стерильним баночках і закручуємо стерильними кип’яченою кришками. Перевертаємо догори дном і укутуємо до охолодження. Ось і все, заправка для макаронів на зиму готова.