[vc_row][vc_column][vc_column_text] “Глінтвейн – хороший напій. Тобі добре навіть коли погано і гаряче навіть коли холодно!”
Одна з версій походження глінтвейну розповідає про те, що середньовічні скандинави, британці та німці, замерзаючи холодними зимовими вечорами в своїх замках придумали підігрівати червоне вино і додавати в нього всякі спеції, прянощі і цукор. В результаті вийшов зігріваючий напій і прекрасний засіб для профілактики хвороб.
Інгредієнти рецепта глінтвейну класичного
- 750 мл червоного сухого вина
- 2-3 ст. л. меду
- 1 апельсин
- 12 бутонів гвоздики
- 2 палички кориці
- 5 горошин перцю
Як приготувати глінтвейн класичний
Звичайно, вино можна використовувати і біле сухе, тоді замість апельсина візьміть яблучко. Мед тут грає роль підсолоджувача, тому якщо у Вас алергія на мед або просто його не виявилося вдома, замініть його на цукор за смаком. Спеції теж можна використовувати будь-які.
Апельсин помити і розрізати на часточки.
Покласти в каструлю апельсинові часточки (я попередньо вичавлюю з них трохи соку туди ж в каструлю). Влити вино, додати мед і всипати все спеції. Поставити каструлю на вогонь і нагріти до 80 градусів (або до утворення перших бульбашок). Напій не кип’ятити!
Зняти глінтвейн з вогню і дати настоятися 30-40 хвилин. Розлити по келихах. Пити гарячим!
Затишного всім вечора! :)[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]