Деруни – одне з найпопулярніших картопляних страв, яке люблять, мабуть, в кожній родині. Пропонуємо рецепт, за яким ви зможете приготувати деруни всього за 30 хвилин.
Деруни або деруни з картоплі – називайте як завгодно, але це дуже смачна страва, яку можна подавати з м’ясом, овочами, грибами або цілком самостійно зі сметаною. Готувати їх дуже просто, а ще швидше виходить, якщо є блендер.
Інгредієнти
- Картопля 5 штук
- Куряче яйце 2 шт
- Цибуля ріпчаста 1 шт
- Борошно пшеничне 1-1.5 ст. л.
- часник 2 зуб.
- сіль 1 ч. Л.
- суміш перців за смаком
- Сметана (для подачі) за смаком
- Масло рослинне (для смаження)
- Сік лимона 2ч. л щоб деруни не темніли додади до всієї суміші
Як приготувати Деруни з картоплі:
Картоплю і цибулю можна натерти на тертці або для зручності скористатися блендером. У першому випадку спочатку натріть цибулю, а потім натріть картоплю на дрібній тертці і відразу ж з’єднайте всі разом. Так картопля не потемніє.
Якщо у вас є блендер (кухонний комбайн, подрібнювач і т.д), наріжте картоплю і цибулю на шматочки і подрібніть все разом, поки не залишиться великих частинок, до однорідності. Зайву рідину по можливості злийте.
В подрібнений картопля з цибулею вбийте яйце, просійте борошно, додайте пропущений через прес часник і сіль. Поперчіть за смаком.
Розмішайте до однорідності.
На розігріту сковороду влийте рослинне масло. Викладайте масу столовою ложкою.
Обсмажуйте до золотистої скоринки з обох сторін. Картопляні деруни смажаться досить швидко.
Готові деруни подавайте гарячими зі сметаною. Смачного!