Як приготувати смачні картопляні деруни

Деруни – одне з найпопулярніших картопляних страв, яке люблять, мабуть, в кожній родині. Пропонуємо рецепт, за яким ви зможете приготувати деруни всього за 30 хвилин.

Деруни або деруни з картоплі – називайте як завгодно, але це дуже смачна страва, яку можна подавати з м’ясом, овочами, грибами або цілком самостійно зі сметаною. Готувати їх дуже просто, а ще швидше виходить, якщо є блендер.

Інгредієнти

  • Картопля 5 штук
  • Куряче яйце 2 шт
  • Цибуля ріпчаста 1 шт
  • Борошно пшеничне 1-1.5 ст. л.
  • часник 2 зуб.
  • сіль 1 ч. Л.
  • суміш перців за смаком
  • Сметана (для подачі) за смаком
  • Масло рослинне (для смаження)
  • Сік лимона 2ч. л щоб деруни не темніли додади до всієї суміші

Як приготувати Деруни з картоплі:

Картоплю і цибулю можна натерти на тертці або для зручності скористатися блендером. У першому випадку спочатку натріть цибулю, а потім натріть картоплю на дрібній тертці і відразу ж з’єднайте всі разом. Так картопля не потемніє.

Якщо у вас є блендер (кухонний комбайн, подрібнювач і т.д), наріжте картоплю і цибулю на шматочки і подрібніть все разом, поки не залишиться великих частинок, до однорідності. Зайву рідину по можливості злийте.

В подрібнений картопля з цибулею вбийте яйце, просійте борошно, додайте пропущений через прес часник і сіль. Поперчіть за смаком.

Розмішайте до однорідності.

На розігріту сковороду влийте рослинне масло. Викладайте масу столовою ложкою.
Обсмажуйте до золотистої скоринки з обох сторін. Картопляні деруни смажаться досить швидко.

Готові деруни подавайте гарячими зі сметаною. Смачного!

Як ви оцінюєте цей рецепт,

Оцініть цей рецепт

Відгуки користувачів 0 / 5. Всього оцінок: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Don't Miss! random posts ..