Качка з яблуками та чорносливом Новорічні мясні страви

Запекти качку чи гусаку можна різними смачними способами. У наших статтях ми зібрали багато цікавих рецептів. І ось ще один, він також дуже гарний!

Нам знадобиться:

  • качка – 1,5 кг
  • яблука кисло-солодкі – 3-4 шт.
  • чорнослив – 250 гр
  • цукор – 1 ст. ложка
  • чебрець – 1 гілочка
  • сіль, перець чорний мелений за смаком

Для підливки:

  • курячий бульйон – 2 склянки
  • борошно – 1 ст. ложка
  • горілка – 15 мл.
  • желе порічки – 1 ст. ложка

Приготування:

1. Качку промити, дати стекти воді та обсушити за допомогою паперового рушника. Натерти її сіллю та перцем. Дати постояти 1:00.

2. Чорнослив промити водою і ошпарити окропом, потім злити воду. Яблука нарізати невеликими шматочками. Поєднати з чорносливом. Додати цукор та чебрець.

3. Наповнити качку начинкою. Скріпити зубочистками. Проткнути шкіру у кількох місцях.

4. Розігріти духовку до 190 градусів. Викласти качку на лист грудкою вниз. Випікати 1-1,5 години, залежно від розміру качки та особливостей духовки.

5. Качку дістати. З листа злити жир, що випарився. Перелити в сковороду, поставити на вогонь. Додати муку, борошно, перемішати, обсмажити до легкого загусання. Додати горілку, перемішати. Потім додати бульйон та желе.

6. Кип’ятити підливу на повільному вогні до загусання.

7. Качку поділити на порційні шматки. Гарно викласти на блюдо та залити підливою.

8. Прикрасити свіжою зеленню, помідорами та яблуками.

За цим рецептом качку можна готувати і без підливи. В цьому випадку по готовності просто дістати її, викласти на блюдо та прикрасити, як підкаже фантазія.

Але скажу відразу, з підливою качка виходить набагато смачніше. І що важливо, у неї зовсім не залишається її специфічного запаху. Сама страва виходить шикарною і по-справжньому святковою.

До речі, качку можна готувати і на Різдво!

Як ви оцінюєте цей рецепт,

Оцініть цей рецепт

Відгуки користувачів 0 / 5. Всього оцінок: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Don't Miss! random posts ..