Це смачне і ситне блюдо готується досить просто. Досить нарізати картоплю, зробити молочно-сирний соус, укласти всі інгредієнти і дочекатися, коли духовка завершить роботу.
Інгредієнти:
- Картопля 1 кг
- сир 200 г
- молоко 1 стакан
- яйце 1 штука
- Мелений мускатний горіх 1 щіпка
- Мелений чорний перець за смаком
- сіль за смаком
- Спеції для картоплі за смаком
- часник 1 зубчик
- Вершкове масло 50 г
Приготування:
Почистіть картоплю і наріжте кружальцями завтовшки 2 мм.
Натріть сир на крупній тертці. ¾ сиру змішайте в мисці з молоком і яйцем.
Додайте мускатний горіх, перець, сіль і спеції. Ретельно перемішайте, злегка збиваючи суміш.
Часник очистіть, розріжте уздовж навпіл. Форму, в якій буде запікатися картопля, як слід натріть часником, потім змастіть вершковим маслом.
Картопля викладіть у форму по колу так, щоб кожен гурток трохи заходив на інший. Зручніше викладати від середини форми до її країв.
Залийте картоплю сирною сумішшю. Зверху посипте сиром, що залишився і покладіть шматочки вершкового масла.
Поставте в розігріту до 200 ° C духовку і запікайте приблизно 45 хвилин.