Інгредієнти на 4 порції
- кефір 500 мл
- сметана 200 г.
- желатін листовий 10 г.
- цукор ½ склянки
- цукор ванільний 1 пакет
Приготування:
Желатін в листочках замочити в холодній воді на п’ять або десять хвилин.
У ємності змішати сметану, кефір, цукровий пісок і ванільний цукор.
Розмішати до розчинення.
Злити з желатину зайву воду, масу прогріти на дуже тихому вогні на водяній бані або в мікрохвильовій печі.
Влити желатин в кефірну суміш тонкою цівкою, помішуючи, желатин повинен рівномірно розподілитися.
Поставити масу в холодильник на 20 хвилин для загустіння, а потім збити віночком або міксером, крем повинен збільшитися в обсязі, придбати пишність.
Розлити суміш у склянки-формочки, охолодити в холодильнику протягом трьох-чотирьох годин.