Вони виходять просто ідеальними: соковитими і ніжними всередині і хрусткими зовні. Страву можна доповнити улюбленим гарніром і подати на обід або вечерю.
Інгредієнти
- Цибуля 1 штука
- морква 1 штука
- Рослинна олія 5-6 ст. ложок
- філе хека 1 кг
- Черствий білий хліб100 г
- молоко 200 мл
- плавлений сирок 1 штука
- яйце1 штука
- сіль за смаком
- Мелений чорний перець за смаком
- Панірувальні сухарі 5-6 ст. ложок
- Вершкове масло 50 г
Приготування
Цибулю очистіть і наріжте дрібними кубиками. Моркву очистіть і натріть на дрібній тертці.
На сковороді розігрійте 2 столові ложки рослинної олії. Обсмажте овочі до м’якості за 5-6 хвилин.
Філе хека подрібніть за допомогою блендера або м’ясорубки.
З хліба зріжте кірки, м’якуш крупно наріжте і залийте молоком на 10-15 хвилин.
Сирок натріть на крупній тертці. Хліб подрібніть руками і злегка відіжміть.
Рибу з’єднайте з сирком, хлібом, смаженими овочами і яйцем, додайте сіль і перець за смаком і добре перемішайте.
Вологими руками сформуйте з фаршу котлети, обваляйте їх в панірувальних сухарях.
Розігрійте духовку до 180 ° С. Вершкове масло наріжте дрібними кубиками і викладіть на дно форми для запікання.
У сковороді розігрійте залишився рослинне масло. Обсмажуйте котлети по 3 хвилини з кожного боку.
Викладіть котлети в форму і запікайте в розігрітій духовці 20 хвилин.