Котлети у духовці з яйцем – це красиво! Смачно, оригінально, ситно та дуже просто. Спробуйте приготувати їх хоча б раз — і ви, як і я, назавжди станете представником такого варіанта приготування цієї страви.
Як готувати котлети в духовці з яйцем
Інгредієнти:
- 500 м’ясного фаршу;
- 200 р білого хліба;
- 1 цибулина;
- приблизно 20 перепелиних яєць;
- 1 ст. л. рослинної олії;
- сіль, перець за смаком;
- 1 склянка сметани.
Приготування:
Фарш, зрозуміло, краще брати домашній, лише приготований. Змішуємо його з сіллю та перцем, додаємо розмочений у воді і добре віджатий хліб, ще раз ретельно вимішуємо.
Зварені круто перепелині яйця очищаємо.
Беремо невелику кількість фаршу, формуємо коржик, по центру кладемо яйце, загортаємо в кульку. Викладаємо в глибоку форму для запікання, злегка змащену олією.
Сформовані котлети заливаємо сметаною, змішаною з невеликою кількістю води.
Форму закриваємо листом фольги. Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.
За 10-15 хвилин до готовності котлет знімаємо фольгу, залишаємо страву в духовці для зарум’янювання.
Ну а далі все зрозуміло: подаємо з гарніром, овочами, травами. Смачного!