Котлети з перепелиним яйцем у духовці

Котлети у духовці з яйцем – це красиво! Смачно, оригінально, ситно та дуже просто. Спробуйте приготувати їх хоча б раз — і ви, як і я, назавжди станете представником такого варіанта приготування цієї страви.

Як готувати котлети в духовці з яйцем

Інгредієнти:

  • 500 м’ясного фаршу;
  • 200 р білого хліба;
  • 1 цибулина;
  • приблизно 20 перепелиних яєць;
  • 1 ст. л. рослинної олії;
  • сіль, перець за смаком;
  • 1 склянка сметани.

Приготування:

Фарш, зрозуміло, краще брати домашній, лише приготований. Змішуємо його з сіллю та перцем, додаємо розмочений у воді і добре віджатий хліб, ще раз ретельно вимішуємо.

Зварені круто перепелині яйця очищаємо.

Беремо невелику кількість фаршу, формуємо коржик, по центру кладемо яйце, загортаємо в кульку. Викладаємо в глибоку форму для запікання, злегка змащену олією.

Сформовані котлети заливаємо сметаною, змішаною з невеликою кількістю води.

Форму закриваємо листом фольги. Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.
За 10-15 хвилин до готовності котлет знімаємо фольгу, залишаємо страву в духовці для зарум’янювання.

Ну а далі все зрозуміло: подаємо з гарніром, овочами, травами. Смачного!

Don't Miss! random posts ..