Квашена капуста – джерело вітамінів і мінералів. У ній є вітаміни C, A, PP, вітаміни групи B, калій, магній, натрій і залізо. Це прекрасне і просте блюдо є відмінним способом додавання кишечнику дружніх бактерій і покращує його роботу.
Інгредієнти:
- Капуста (середня) – 2 качана
- Морква – 2 шт. (Великі)
- Сіль – 75 гр.
приготування:
1. Видаліть перші два листа капусти. Очистіть моркву овощечисткой. Вимийте овочі. Розріжте качан навпіл. Виріжте качан і подрібніть капусту на измельчителе або ножем. Помістіть її в велику миску. Поріжте моркву соломкою і помістіть її в миску з подрібненою капустою. Додайте сіль.
2. Добре перемішайте суміш, а потім пам’ятаєте овочі руками, щоб вони дали сік. Ущільните капусту руками, накрийте миску кришкою, яка щільно закривається, або обмотайте харчовою плівкою. Залиште її так на стільниці приблизно на 2-3 дня (температура повинна бути близько 20 ° С). Під час ферментації буде утворюватися піна, яку необхідно знімати. А також капустяну масу потрібно кожен день протикати довгою дерев’яною шпажкою, щоб виходили гази.
3. Потім розкладіть квашену капусту в попередньо помиті, обсушені і стерилізовані банки. Щільно закрийте кришками і зберігайте в холодильнику. Страва готова до вживання.