Як приготувати смачний алкогольний напій лімончелло на спирту в домашніх умовах рецепт і крем лімончелло ????. У кожному рецепті наполягають різну кількість днів від 3х до 40 !!!! Я вибрала для вас оптимальні варіанти на вибір, щоб і добре настоявся, і щоб чекати не треба було так довго.
Інгредієнти
Для лімончелло:
- 5 лимонів
- 500мл чистого спирту (95 градусів)
- 500мл води
- 400гр сахара
Для крема лімончелло
- 8 лимонов
- 500мл чистого спирту (95 градусів)
- 500мл вершків (30%)
- 500мл молока
- 800гр сахара
- стручок ванілі (по бажаню)
Як приготувати лімончело
1. Для лімончелло:
Добре помити лимони, обсушити і зрізати цедру (зовнішній жовтий шар).
* Цедру зрізати зручно картоплечисткою.
Скласти цедру в банку, залити спиртом, закрити і добре збовтати. Дати настоятися 7-14 днів в темному місці при кімнатній температурі.
* Для оптимального результату збовтувати банку 1 раз в день.
Спирт процідити від цедри лимонів.
У каструлю налити воду, додати цукор і довести до кипіння. Заважати поки цукор не розчиниться.
Дати повністю охолонути. Змішати зі спиртом і розлити по пляшках. Дати настоятися ще 15-30 днів в темному місці.
Подавати охолодженим.
2. Для крему лімончелло:
Зрізати цедру у лимонів і скласти її в банку разом зі стручком ванілі.
Залити цедру спиртом і дати настоятися 7-14 днів в темному місці.
* Для оптимального результату збовтувати банку 1 раз в день.
Спирт процідити від цедри.
У каструлю налити вершки, молоко, цукор і довести до кипіння, помішуючи поки цукор повністю не розчиниться. Дати повністю охолонути.
Змішати зі спиртом.
* Важливо добре перемішати, щоб інгредієнти поєдналися. Для ідеального результату можна пробити занурювальним блендером.
Розлити крем по пляшках і покласти в морозильник. Перед подачею дати настоятися 20-30 днів.
* Він не замерзає, крем важливо подавати саме з морозильника, для максимально приємного смаку.
Чин Чин!