Маринованіогірки швидкого приготування

Важко знайти людину, яка б не знала смак маринованих огірків. Їх можна знайти практично в кожній коморі, а їх рецепт передається з покоління в покоління. Смачні, хрусткі, насичено зелені, чекають у баночках своєї черги. Мариновані огірки – обов’язковий варіант цієї осені!

Інгредієнти:

  • маленьких огірків 1 кілограм
  • зубчик часнику 3 штуки
  • гілочка кропу 1 шт
  • корінь хрону 4 штуки
  • листя хрону 4 штуки
  • морква 1 шт
  • за бажанням листя смородини 4 штуки
  • запашний перець 8 зерен

Приготування:

Помийте банки і розігрійте їх у розігрітій до 200*С духовці протягом 10 хвилин, щоб вони були ідеально чистими.

Ретельно вимийте огірки. Моркву, хрін, цибулю і часник очистити, помити і нарізати невеликими скибочками.

На дно банки покласти кріп, лист хрону, додати спеції, лавровий лист, гірчицю, запашний перець, перець. Огірки по можливості розкласти в банки, додати до них часник, шматочки хрону, кілька шматочків моркви і цибулі. Зверху покласти ще одну гілочку кропу.

Закип’ятіть в каструлі близько 1,5 л води, додайте в неї оцту, змішайте цукор і сіль.

Огірки залийте ще гарячими, залишивши лише близько 1 см вільного місця від краю банки. Щільно закрутіть банки. Помістіть в каструлю, застелену, залийте гарячою водою, пастеризуйте, прокип’ятивши огірки близько 10 хвилин.

Don't Miss! random posts ..