Важко знайти людину, яка б не знала смак маринованих огірків. Їх можна знайти практично в кожній коморі, а їх рецепт передається з покоління в покоління. Смачні, хрусткі, насичено зелені, чекають у баночках своєї черги. Мариновані огірки – обов’язковий варіант цієї осені!
Інгредієнти:
- маленьких огірків 1 кілограм
- зубчик часнику 3 штуки
- гілочка кропу 1 шт
- корінь хрону 4 штуки
- листя хрону 4 штуки
- морква 1 шт
- за бажанням листя смородини 4 штуки
- запашний перець 8 зерен
Приготування:
Помийте банки і розігрійте їх у розігрітій до 200*С духовці протягом 10 хвилин, щоб вони були ідеально чистими.
Ретельно вимийте огірки. Моркву, хрін, цибулю і часник очистити, помити і нарізати невеликими скибочками.
На дно банки покласти кріп, лист хрону, додати спеції, лавровий лист, гірчицю, запашний перець, перець. Огірки по можливості розкласти в банки, додати до них часник, шматочки хрону, кілька шматочків моркви і цибулі. Зверху покласти ще одну гілочку кропу.
Закип’ятіть в каструлі близько 1,5 л води, додайте в неї оцту, змішайте цукор і сіль.
Огірки залийте ще гарячими, залишивши лише близько 1 см вільного місця від краю банки. Щільно закрутіть банки. Помістіть в каструлю, застелену, залийте гарячою водою, пастеризуйте, прокип’ятивши огірки близько 10 хвилин.