Існує маса рецептів, як у домашніх умовах спекти смачні млинці. Але також варто пам’ятати, що виготовлення млинців на свято – справжнє таїнство, яке кожна господиня має вкласти душу.
Мереживні млинці в дірочку
Млинці виходять досить еластичними, але при цьому дуже смачними та ніжними. Завдяки тому, що бульбашки олії в тісті при жарінні на розпеченій сковороді лопаються створюється гарний ажурний малюнок з дірочок.
Для приготування знадобиться:
- Молоко, кипляча вода, борошно пшеничне – по 1 склянці.
- Свіже куряче яйце – 2 шт.
- Соняшникова олія, цукровий пісок – по 3 ст. л.
- Сіль дрібного помелу – 0,5 ч. л.
Спосіб приготування:
Яйця змішайте з солю і цукром і добре збивайте за допомогою віночка.
Вливаємо тепле молоко і знову збиваємо рідку суміш до однорідності.
Борошно просіюємо в чашу з рідкою млинцевою основою в два-три заходи, втручаючи невеликими порціями.
Окріп тонким струмком вливаємо в густе тісто, безперервно розмішуючи його, щоб гаряча рідина рівномірно розподілялася в складі. Під час розмішування. Додаємо соняшникову олію.
Залишаємо суміш охолонути до кімнатної температури.
Смажимо млинці на соняшниковій олії.