Для приготування знадобиться (на 4 порції):
- 1,5-2 кг свинини зі шкірою та невеликим прошарком сала;
- 1 цибулина;
- 2 невеликі свіжі корені імбиру;
- 4 гілочки м’яти;
- 2 ст. ложки бутонів гвоздики;
- сіль та перець за смаком.
Для приготування глазурі знадобиться :
- 2/3 склянки цукру;
- невеликий шматочок кореня імбиру;
- лимон.
Рецепт приготування:
Свинину ретельно вимити, обсушити. Натерти сіллю та перцем. Цибулю очистити, тонко нарізати. Імбир очистити, натерти на тертці. М’яту вимити та обсушити.
У глибоку форму викласти цибулю, імбир та м’яту. Зверху покласти свинину. Залити водою так, щоб вона покрила м’ясо шаром 4 см. Накрити форму 3 шарами фольги.
Духовку розігріти до 180°С. М’ясо запікати протягом 1,5 год., потім зменшити температуру до 140 ° С і готувати ще 1 год.
Приготувати глазур:
В каструльку всипати цукор, налити 100 мл води. Поставити на невеликий вогонь та тримати, помішуючи, до повного розчинення цукру. Імбир вимити, обсушити, очистити та нарізати тонкими пластинами. Додати до сотейника і готувати, помішуючи, ще 5 хв.
Лимон вимити, обсушити та нарізати невеликими часточками, потім додати до імбіря і готувати 2 хв. Шумівкою перекласти лимон у блюдо. Прогрівати глазур ще 5 хв., Поки не загусне. Зняти з вогню та відставити.
Чисту форму для випічки накрити листом фольги, змастити олією, перекласти до неї свинину. Зі свинини зрізати шкірку, залишивши тонкий шар підшкірного жиру.
Гострим ножем на шарі жиру зробити надрізи у вигляді ґрат. Бутон гвоздики встромити в кожен з ромбів, що вийшли. Температуру духовки збільшити до 200°.
Свинину змастити глазур’ю, залишивши 3 ст. ложки. М’ясо запікати протягом 20 хв. глазур, Що Залишилася, змішати зі шматочками лимона і подати до готової свинини.