Хочемо поділитися простим рецептом, дуже смачного домашнього кетчупу. У 100 разів краще і корисніше магазинних!
Інгредієнти:
- 3 кг помідорів
- 0.5 кг яблук
- 0.25 кг цибулі
Рецепт приготування:
- Все нарізати і варити, поки цибуля не стане м’який. Подрібнити блендером і варити до бажаної густоти, я варила хвилин 50.
- До закінчення варіння додати сіль 1.5 ст. л., 1,5 склянки цукру. Не забуваємо помішувати, а то пригорить.
- Потім, перець червоний, чорний мелений за смаком, 50 г яблучного оцту. Зняти з вогню розлити по банках і закатати.
Ну і пофантазувати можна, я в перший раз варила з солодкими яблуками – вийшов «Краснодарський» соус з мого дитинства. Якби ще помідори від шкірки очистила, то взагалі не відрізнити, але мені було лінь. Другий раз з кислими яблуками – натуральний «Хайнс».
У третій я вже душеньку відвела, додала 1 головку часнику. Ще поклала суміш перців чорного, червоного, білого і рожевого. Ледве у чоловіка ложку відібрала, з’їв би всю каструлю. Ми вже літра 3 з’їли, відчуваю до зими не доживуть мої баночки. Смачного!