Новорічні капкейки. Для тих, хто не має часу на складні комплексні десерти.
Мабуть, це найшвидший і найпростіший новорічний десерт 2022, який не вимагає підозрілих інгредієнтів, ні хімічних добавок, ні спеціальних пекарських навичок, ні купи часу на підготовку.
Рецепт цих новорічних капкейків – незамінний порятунок дуже зайнятих хосподинь.
Але незважаючи на всю простоту приготування, капкейки виходять цілком новорічними та смачними.
Новорічні капкейки ❆
Інгредієнти:
Для кексів:
- борошно – 80 гр.
- какао-порошок – 30 гр.
- сода – ¼ ч.л.
- сіль – 1 щіпка
- вершкове масло, розм’якшене – 60 гр.
- цукор – 140 гр.
- яйце, кімнатної температури – 1 шт.
- ванільний екстракт – ½ ч.л.
- молоко – 110 мл
Для крему:
- вершки жирні (≈35%), охолоджені – 100 мл
- цукрова пудра – 1 ст.
- кілька крапель ванільного екстракту
Для прикраси:
- ягоди червоного кольору – 12 шт.
- кокосова стружка – 1 ст. (опціонально)
Приготування:
Розігріваємо духовку до 180 º. Заповнюємо 12 форм для капкейків паперовими формами для кексів (за відсутністю капсул змащуємо форми маслом і присипаємо борошном). Або робимо квадратні листи з пергаменту.
У невелику миску просіюємо борошно, соду, какао-порошок та сіль. Перемішуємо і просіюємо ще раз для надання більшої легкості.
У чашу міксера кладемо розм’якшене вершкове масло, нарізане кубиками і цукром. Збиваємо міксером на середній швидкості до утворення світлої повітряної маси (близько 3 хвилин).
Вводимо яйце і ванільний екстракт і збиваємо ще трохи до утворення однорідної маси.
Потім всипаємо борошно, що просіює, з какао, додаємо молоко і знову збиваємо до однорідної гладкої консистенції.
Заповнюємо підготовлені форми тістом на 1/2 і випікаємо близько 18 хвилин.
Готові кекси виймаємо з духовки та залишаємо до повного остигання.
Для крему
Збиваємо добре охолоджені вершки з цукровою пудрою та ванільним екстрактом до стійких піків.
За допомогою кондитерського мішка чи ложки наносимо трохи крему на наші новорічні капкейки.
Прикрашаємо кожен капкейк ягодою та посипаємо кокосовою стружкою.
Кекси для новорічних капкейків ви можете приготувати за 1-2 дні до новорічного застілля та обернути кожен у харчову плівку. А кремом прикрасити вже у день приходу гостей.