Для приготування знадобиться (на 6 порцій):
- 600 г різних шматочків курки;
- 1/3 склянки свіжого апельсинового соку;
- 1/3 склянки сухого білого вина;
- 2,5 ст. ложки соєвого соусу;
- 1 ст. ложка насіння кунжуту;
- сіль, чорний перець, оливкова олія.
На гарнір – екзотичний салат. Для його приготування знадобиться:
- 3 великі апельсини;
- половина солодкого червоного перцю;
- 1 середня червона цибулина;
- 10 гілочок кінзи;
- 1 см кореня імбиру;
- 2 ч. ложки тертої апельсинової цедри;
- 1 ч. ложки кунжутної олії;
- 1/2 ч. ложки великої солі;
- 1/4 ч. ложка пластівців чилі.
Рецепт приготування:
Змішати апельсиновий сік, вино та соєвий соус. Покласти шматочки курки у контейнер та залити маринадом. Закрити кришкою. Залишити на 1 год, періодично струшуючи контейнер.
У апельсинів зрізати денце, поставити на дошку і акуратно зрізати цедру разом із білим шаром. Маленьким ножем над мискою вирізати м’якоть між плівками, зберегти сік.
Перець вимити, обсушити, нарізати тонкими кільцями, цибулю очистити, нарізати тонкими півкільцями. Імбир очистити і подрібнити, вимити кінзу, обсушити, обірвати листочки і дрібно їх нарізати. Додати в миску до апельсинів перець, цибулю, імбир, кінзу, апельсинову цедру, сіль та пластівці чилі, перемішати і залишити на 1 год.
Обсмажити кунжут на сухій сковороді. Розігріти духовку до 200 °С. Кожен шматочок курки злегка натерти сіллю та перцем. Викласти шматочки в лист. Запікати 10-15 хв.
Перекласти курку на плоску страву – у середину. По краях викласти салат, посипати все кунжутом.