Новорічні страви з курки – Курка святкова по португальськи

Для приготування знадобиться (на 6 порцій):

  • 600 г різних шматочків курки;
  • 1/3 склянки свіжого апельсинового соку;
  • 1/3 склянки сухого білого вина;
  • 2,5 ст. ложки соєвого соусу;
  • 1 ст. ложка насіння кунжуту;
  • сіль, чорний перець, оливкова олія.

На гарнір – екзотичний салат. Для його приготування знадобиться:

  • 3 великі апельсини;
  • половина солодкого червоного перцю;
  • 1 середня червона цибулина;
  • 10 гілочок кінзи;
  • 1 см кореня імбиру;
  • 2 ч. ложки тертої апельсинової цедри;
  • 1 ч. ложки кунжутної олії;
  • 1/2 ч. ложки великої солі;
  • 1/4 ч. ложка пластівців чилі.

Рецепт приготування:

Змішати апельсиновий сік, вино та соєвий соус. Покласти шматочки курки у контейнер та залити маринадом. Закрити кришкою. Залишити на 1 год, періодично струшуючи контейнер.

У апельсинів зрізати денце, поставити на дошку і акуратно зрізати цедру разом із білим шаром. Маленьким ножем над мискою вирізати м’якоть між плівками, зберегти сік.

Перець вимити, обсушити, нарізати тонкими кільцями, цибулю очистити, нарізати тонкими півкільцями. Імбир очистити і подрібнити, вимити кінзу, обсушити, обірвати листочки і дрібно їх нарізати. Додати в миску до апельсинів перець, цибулю, імбир, кінзу, апельсинову цедру, сіль та пластівці чилі, перемішати і залишити на 1 год.

Обсмажити кунжут на сухій сковороді. Розігріти духовку до 200 °С. Кожен шматочок курки злегка натерти сіллю та перцем. Викласти шматочки в лист. Запікати 10-15 хв.

Перекласти курку на плоску страву – у середину. По краях викласти салат, посипати все кунжутом.

Don't Miss! random posts ..