Новорічні та різдвяні десерти 2022 Святковий торт-рулет Ягоди на снігу

Цей десерт поєднує свіжий смак літніх ягід, легкий і добре просочений бісквіт, а також вершковий сир на основі «Філадельфії». Все це вдало поєднується в єдиному ансамблі смаку і дозволяє за недовго приготувати вишуканий десерт, який точно стане прикрасою столу.

Інгредієнти:

  • курячі яйця – 5 шт.;
  • цукровий пісок – 150+50 г;
  • пшеничне борошно – 1 ст.;
  • молоко – 2 ст.л.;
  • олія – 4 ст.л.;
  • ванілін – 1 уп.;
  • заморожені ягоди – 150-200 г;
  • кокосова стружка – 40 г.

Для крему:

  • кондитерські вершки (33% жирності) – 0,5 л;
  • цукровий пісок – 2/3 ст.;
  • м’який крем-сир – 200 г;
  • ванілін – для аромату.

Для просочення:

  • тепла вода – 60 мл;
  • цукровий пісок – 1,5 л.
  • будь-який лікер – 1 л.

Приготування:

Відокремте жовтки від білків і збийте їх за допомогою міксера з додаванням цукру, олії та молока. Потім введіть пшеничне борошно та ванілін і перемішайте дерев’яною лопаткою вручну. Білки збийте з 50 г цукру до отримання пишної піни, а потім акуратно і поступово додавайте їх у жовткову масу, періодично помішуючи.

Підготовлену форму для запікання застелите пергаментним папером, змастіть невеликою кількістю олії та вилийте на неї тісто. При необхідності рівномірно розподіліть лопаткою по всій поверхні. Поставте випікатися на 10-12 хвилин, попередньо розігрівши пекти до 170 °C.

Коли вийде час, дістаньте корж, зніміть пергамент, а потім дайте постояти приблизно 5 хвилин під рушником, щоб заготівля трохи охолола і була м’якою. Поки майбутній рулет теплий, за допомогою паперу поверніть його та відкладіть убік. Далі займіться приготуванням крему.

Вилийте у глибоку чашу вершки, збийте за допомогою міксера, поступово додаючи цукор. Окремо покладіть крем-сир, введіть 3-4 столові ложки підготовленої маси та збивайте до однорідності порціями. Для просочення коржа змішайте теплу воду, цукор та лікер. Розгорніть рулет, змастіть просоченням, потім кремом, розкладіть ягоди і знову поверніть корж.

Викладіть бісквіт на блюдо для подачі, акуратно з усіх боків обмажте кремом і рясно посипте кокосовою стружкою білого кольору. Це створить імітацію снігового кучугури. В кінці довільно розкладіть ягоди, що залишилися, і злегка притрусіть цукровою пудрою. Наполягати торт не обов’язково, одразу можна подавати до столу.

Як ви оцінюєте цей рецепт,

Оцініть цей рецепт

Відгуки користувачів 0 / 5. Всього оцінок: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Don't Miss! random posts ..