Новорічні закуски – Баранина з сиром під золотою скоринкою

Для приготування знадобиться:

  • бараняча нога (1,5-2 кг);
  • 1/2 пучка зелені кінзи та базиліка;
  • 300 г сиру сулугуні;
  • 3 цибулини;
  • 3 зубчики часнику;
  • по 2 ст. ложки консервованих маслин та оливок без кісточок;
  • 200 мл м’ясного бульйону;
  • 200 мл сухого білого вина;
  • 100 мл жирних вершків;
  • сіль, мелений чорний перець.

Рецепт приготування:

Нагріти духовку до 220 °С. Баранину ногу вимити і обсушити паперовим рушником. Обережно вирізати кістку, вкласти м’якоть розрізом вгору. Натерти сіллю та перцем.

Зелень вимити, обсушити, кілька гілочок відкласти для прикраси, іншу дрібно порізати. Сир сулугуні нарізати тонкими скибочками. Начинити сиром і зеленню баранячу ногу, краї розрізу зколоти зубочистками. Укласти в жаровню.

Цибулини очистити та розрізати на четвертинки. Часник очистити та крупно нарізати. Розігріти олію і злегка обсмажити цибулю та часник. Перекласти в жаровню до баранячої ноги.

Маслини та оливки відкинути на сито, потім викласти до м’яса, цибулі та часнику. Запікати 1 год, влити гарячий бульйон, вино і запікати ще 40-50 хв., періодично поливаючи соусом, що утворюється.

Готову ногу викласти на блюдо, поруч укласти цибулю, часник, маслини та оливки. Прикрасити зеленню. У соус, що залишився влити вершки, варити 10 хв. Соус подати окремо.

Don't Miss! random posts ..