Новорічний Гусь запечений в духовці з яблуками

Ця ніжна, соковита і апетитна гуска з рум’яною медової скоринкою стане справжньою окрасою будь-якого святкового столу.

Інгредієнти:

  • Гусь 1 тушка вагою 4 кг
  • сіль 2 ст. ложки
  • Перець чорний молотий за смаком
  • Цибуля 1 штука
  • яблука 1-2 штуки
  • чебрець 5-7 гілочок
  • рідкий мед 1 ст. ложка
  • Свіжовичавлений апельсиновий сік 120 мл
  • мелена кориця 1 ч. ложка
  • Кайенський перець ¼ ч. Ложки

Приготування:

Гуся промийте під проточною водою. Видаліть надлишки жиру і кінчики крил. Підсушіть паперовими рушниками зовні і всередині.

Якщо використовуєте заморожену птицю, спочатку повністю відтане її.

Зсередини злегка натріть тушку сіллю і перцем. Заповніть крупно нарізаними цибулею, яблуками і зеленню. Зв’яжіть ноги кулінарним шпагатом.

Рясно посипте гусака сіллю і приберіть в холодильник на 24 години.

Дістаньте птицю з холодильника і залиште на годину при кімнатній температурі.

Гострим ножем зробіть на шкірі маленькі насічки через кожні кілька сантиметрів.

Намагайтеся торкатися лише шкіру.

Перекладіть гусака в форму з гратами на дні. Запікайте годину при температурі 160 ° С.

Змішайте мед з апельсиновим соком, корицею і перцем. Дістаньте гусака з духовки і змастіть сумішшю, яка вийшла.

Злийте з форми жир, який витопився.

Цей жир можна пізніше використовувати для приготування інших страв.

Зменшіть температуру до 135 ° С. Запікайте гусака ще близько 2 годин або довше, поки температура всередині грудки НЕ буде 71-73 ° С. Кожні 20 хвилин поливайте птицю медово-помаранчевій глазур’ю.

Готового гусака дістаньте з духовки, прикрийте фольгою і залиште на 45 хвилин.

Don't Miss! random posts ..