Зазвичай для приготування салатів використовують рибу благородних порід, найчастіше червону. Виняток становлять лише салати на основі консервів. Однак відмінну закуску можна приготувати і зі звичайної риби, наприклад зі скумбрії.
Для такого салату нам потрібно:
скумбрія копчена – 400 г;
варені яйця – 4 шт.;
варена морквина – 2 шт.;
сир – 150 г;
зелена цибуля – 50 г;
майонез – 200 р.
Приготування:
Рибу обробити на філе і нарізати невеликими кубиками. Яєчні білі та жовтки натерти на найдрібнішій тертці в різні миски. Морквину та сир натерти на шатківниці. Цибулю дрібно посікти. Шари салату розташовуються в наступному порядку:
- скумбрія + майонез;
- зелена цибуля + майонез;
- яєчні жовтки + майонез;
- сир + майонез;
- морква + майонез;
- яєчні білки.
Салат поставити в прохолодне місце на пару годинників, а потім можна прикрасити і нести до столу. Як прикрасу можна використовувати гілочки кропу та половинки помідорів-чері.