Новорічний стіл без салатів – це не новорічний стіл.
Подібні закуски давно стали невід’ємною частиною головного зимового свята. За традицією на столі обов’язково повинні бути присутніми хоча б Олів’є та оселедець під шубою. Якщо ж хочеться чогось новенького, то можна порадувати себе і господаря наступного року дуже смачними святковими салатми.
Новорічний салат з індичкою
Досить простенький, але смачний і новорічний салат, що гарно виглядає, можна приготувати, виклавши шарами всього кілька заздалегідь підготовлених інгредієнтів:
- 300 г м’яса індички (можна замінити на курячу грудку);
- 5 яєць;
- 150 г чорносливу;
- по 100 г сиру та волоських горіхів;
- майонез та сіль.
Приготування:
М’ясо птиці відварити у підсоленій воді з лавровим листком та запашним перцем. Остигле філе дрібно порізати.
Також подрібнити чорнослив. Горіхи злегка підсмажити на сухій сковороді, подрібнити у блендері та змішати з чорносливом.
У варених яєць, що охолонули, відокремити білки від жовтків і потерти на найдрібнішій тертці в різні посудинки. Сир також потерти досить дрібно.
Для збирання новорічного салату на плоску тарілку викласти м’ясо, присолити за потреби і змастити соусом.
Далі йде шар жовтків та промазка з майонезу, потім чорнослив з горіхами плюс майонез, а потім сир та соус.
Готовий новорічний салат засипати яєчним білком. Салату дати постояти у прохолоді півгодини.
Виставляти блюдо на стіл безпосередньо перед приходом гостей на Новий рік.