Новорічний салат з печінкою

Смачний салатик для новорічного столу я готувала з яловичої печінки з огірочками і картоплею. Заправлений майонезом, але можна зробити і зі сметаною з додаванням гірчиці.

Інгредієнти:

  • Яловича печінка – 500 Грам
  • Картопля – 400 Грам
  • Огірок маринований – 200 Грам
  • Горіхи волоські мелені – 0,5 Стакана
  • Майонез – За смаком
  • Зелень (кріп або петрушка) – За смаком
  • Сіль, перець чорний мелений – За смаком

Як приготувати “Новорічний салат з печінкою”

1. Підготуйте продукти. Картоплю відварити в “мундирі”, остудіть і очистіть. Яловичу печінку очистіть від плівок і відваріть в солоній воді протягом 30 хвилин.

2. Печінка натріть на крупній тертці.

3. Натріть картоплю на крупній тертці.

4. Натріть огірки на крупній тертці, що утворився розсіл злийте.

5. Горіхи очистіть від шкарлупок.

6. Дрібно порізати їх ножем.

7. Візьміть великий салатник, застеліть його харчовою плівкою, щоб не було повітряних бульбашок, тоді салатик буде гарної форми.

8. Розділіть всі продукти на дві частини. Покладіть перший шар картопляний, сіль-перець за смаком, майонезна сіточка.

9. Наступний шар – половина яловичої печінки, сіль-перець, майонез.

10. Далі шар тертих огірків, його майонезом краще на накривати, щоб салат не “поплив”.

11. Далі повторіть всі шари: картопляний, печінковий, огірковий. Ущільніте ложкою салат.

12. Обережно переверніть салат на плоску тарілочку. Зніміть харчову плівку.

13. Змастіть майонезом з усіх боків і зверху. Сіль-перець за бажанням.

14. притрусити гарненько горіхами, особливо багато покладіть зверху.

Прикрасьте зеленню, на майонез листочки петрушки добре приклеюються. Замість петрушки можна кропом прикрасити.

15. З наступаючим Новим роком!

Порада від кухаря: Варити яловичу печінку потрібно протягом 40 хвилин – це якщо ви готуєте печінку цілком. А порізана шматками вона може бути готова вже через 15 – 25 хвилин.

Don't Miss! random posts ..