Для рецепту вам знадобиться:
- молоко – 125 мл
- цукор – 70г
- свіжі дріжджі – 30г
- сіль – 1 ч.л.
- вершкове масло – 2 ч.л.
- пшеничне борошно – 500г
- яйце – 2 шт.
- аніс (мелений) – 1 ч.л.
- ванільний цукор – 1 пакетик
- волоські горіхи (очищені) – 50г
- зацукровані фрукти – 50г
- родзинки – 50г
- насіння пінії – 2 ст.л.
Рецепт приготування:
Щоб приготувати Панеттоне необхідно …
Панеттоне – традиційний італійський кекс із дріжджового тіста, який готують на Різдво а ми спробуємо приготувати на великдень 🙂
З теплого молока, цукру, дріжджів, солі, вершкового масла, борошна, яєць, ванільного цукру і приблизно 125 мл теплої води вимісити дріжджове. Накрити його рушником і на годину поставити на расстойку.
Порізати горіхи, зацукровані фрукти, родзинки і насіння пінії і все це перемішати з тістом.
Накрити тісто рушником і дати йому збільшитися в розмірі вдвічі. Високу круглу форму викласти папером для випікання, причому стінки з паперу зробити вдвічі вище, ніж стінки форми. Папір змастити жиром і посипати панірувальними сухарями.
Форму наповнити наполовину тістом і дати йому ще раз підійти, поки форма не буде заповнена ним на три чверті.
Пікти панеттоне в духовій шафі, попередньо нагрітій до 190С, протягом мінімум години з чвертю на нижній полиці. Через 20 хвилин поверхню кексу надрізати навхрест ножем, щоб утворилася “корона”.
Випечений панеттоне викласти з форми і остудити на кухонній решітці.