Пасхальна випічка панеттоне

Для рецепту вам знадобиться:

  • молоко – 125 мл
  • цукор – 70г
  • свіжі дріжджі – 30г
  • сіль – 1 ч.л.
  • вершкове масло – 2 ч.л.
  • пшеничне борошно – 500г
  • яйце – 2 шт.
  • аніс (мелений) – 1 ч.л. 
  • ванільний цукор – 1 пакетик
  • волоські горіхи (очищені) – 50г
  • зацукровані фрукти – 50г
  • родзинки – 50г
  • насіння пінії – 2 ст.л.

Рецепт приготування:

Щоб приготувати Панеттоне необхідно …

Панеттоне – традиційний італійський кекс із дріжджового тіста, який готують на Різдво а ми спробуємо приготувати на великдень 🙂

З теплого молока, цукру, дріжджів, солі, вершкового масла, борошна, яєць, ванільного цукру і приблизно 125 мл теплої води вимісити дріжджове. Накрити його рушником і на годину поставити на расстойку.

Порізати горіхи, зацукровані фрукти, родзинки і насіння пінії і все це перемішати з тістом.

Накрити тісто рушником і дати йому збільшитися в розмірі вдвічі. Високу круглу форму викласти папером для випікання, причому стінки з паперу зробити вдвічі вище, ніж стінки форми. Папір змастити жиром і посипати панірувальними сухарями.

Форму наповнити наполовину тістом і дати йому ще раз підійти, поки форма не буде заповнена ним на три чверті.

Пікти панеттоне в духовій шафі, попередньо нагрітій до 190С, протягом мінімум години з чвертю на нижній полиці. Через 20 хвилин поверхню кексу надрізати навхрест ножем, щоб утворилася “корона”.

Випечений панеттоне викласти з форми і остудити на кухонній решітці.

Don't Miss! random posts ..