Пісні булочки з маком

Пісні булочки з маком – це смачно так, що язик можна проковтнути! Коли вони теплі, коли тільки дістаєш їх з духовки, коли вони пахнуть так, що можна свідомість втратити, це така насолода!

Як готувати пісні булочки з маком?

Інгредієнти для пісних булочок із маком

  • 500 мл води;
  • 12 г сухих дріжджів;
  • 1 кг борошна;
  • 100 г цукру;
  • ½ ч. л. солі;
  • 120 мл рослинної олії;
  • 500 г макової начинки;
  • міцний еспресо для змащування булочок за бажанням;
  • ванілін до смаку.

Приготування:

Половину борошна змішуємо з половиною цукру та дріжджами. З’єднуємо із водою.
Прикриваємо миску з отриманою масою рушником або харчовою плівкою, забираємо в тепло на 45-60 хвилин – опара повинна збільшитися щонайменше вдвічі.

У готову опару вливаємо масло, додаємо цукор, що залишився, сіль і інше борошно.
Замішуємо гладке тісто, округляємо і викладаємо в чисту миску, стінки якої змащені тонким шаром олії. Накриваємо рушником, забираємо в тепле місце на годину.

Тісто, що добре підійшло, обминаємо, ділимо на рівні шматочки вагою 50-80 г.
Кожен шматочок тіста округляємо. Накриваємо рушником, залишаємо на 15 хвилин.

Розгортаємо кульку в круглий пласт. По центру кладемо ложку начинки, краї збираємо до центру та скріплюємо. Готову булочку викладаємо на лист, застелений папером для випічки, швом вниз.

Так само формуємо всі булочки. Викладаємо на деко, в процесі приготування булочки збільшаться у розмірі.

Накриваємо лист рушником і прибираємо в тепле місце для вистоювання (ще 15-30 хвилин).
Перед випіканням за бажанням змащуємо міцним еспресо чи чорним чаєм.
Забираємо деко в розігріту до 170 градусів духовку на 20-30 хвилин.
Смачного!

Як ви оцінюєте цей рецепт,

Оцініть цей рецепт

Відгуки користувачів 5 / 5. Всього оцінок: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

Don't Miss! random posts ..