Інгредіянти:
- Капуста білокачанна 1 шт.
- Гречана крупа 1 склянка.
- Печериці 300 грам.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Часник 2 зубчики.
- Томатная паста 2 ст.л.
- Мука пшеничная 1 ст.л.
- Чебрець 0.5 ч.л.
- Сіль, перець 0,75 ч.л.
Приготування:
Гречану крупу промити. Відварити у підсоленій воді до готовності. Остудити.
У сковороді розігріти олію. Обсмажити до прозорості нарізану кубиками цибулю. Потім додати подрібнений часник і за хвилину – нарізані печериці. Смажити всі разом 7-8 хвилин. За смаком приправити сіллю та перцем.
У сковороду відправити готову гречку. Перемішати. Досолити, якщо потрібно, додати улюблені спеції.
Невеликий качан капусти відварити до напівготовності у підсоленій воді. Розібрати на листя. Відвар зарезервувати.
З капустяного листя зрізати потовщену частину. На середину викласти начинку, загорнути.
У сковороді розігріти олію, обсмажити голубці з двох боків до рум’яної скоринки. Скласти в товстостінну каструлю або сотейник. Залити томатним соусом. Гасити на повільному вогні 40-50 хвилин.
Соус . Пшеничне борошно підсмажити на олії, додати 2 склянки капустяного відвару, томатну пасту, перемішати, посолити. Довести до кипіння та зняти з плити.