Такос – це традиційне мексиканське блюдо. Зазвичай для його приготування використовують кукурудзяні коржі, але лаваш також добре сюди підійде. Начинка може бути найрізноманітніша: пекінська капуста, авокадо, морські водорості. В якості соусу можна додати соєвий майонез.
Пісний такос з лаваша склад:
- Лаваш – 1 шт.
- Помідор – 1 шт.
- Огірок – 1 шт.
- Арахіс – 50 г
- Насіння соняшнику – 100 г
- Оливкова олія – 2 ст. л.
- Зелень – 1 пучок
- Чорний перець
- сіль
Приготування:
Приготувати соус: арахіс, насіння і рослинне масло збити в блендері до однорідної маси, додати сіль і перець. Лаваш нарізати на невеликі квадратики, на кожен квадратик викласти овочі, нарізані соломкою, посипати дрібно нарізану зеленню, полити соусом і закрутити в рулетики.