Полуничний сезон у розпалі, будемо закривати полуничне варення.
Таким чином ми закриємо якесь сонячне літо в банку, а взимку це нам стане в нагоді, це точно;)
Але щоб не було так легко і нудно, пропонуємо додати в полуничне варення дрібку ароматної кориці. Це невелике доповнення змусить наше варення придбати зовсім інший смак. Його колір стане трохи темніше, а смак набагато краще! До того ж на всю хату гарно пахне, коли це варення готуєця.
Інгредієнти:
- 1 кг полуниці
- 500г. цукру
- 1 столова ложка лимонного соку
- 0.5 чайної ложки кориці
Спосіб приготування:
Полуницю промийте, обсушіть і вийміть. Розріжте навпіл і покладіть в каструлю з товстим дном. Додати цукор, лимонний сік і корицю. Все перемішати і готувати на повільному вогні близько 90 хвилин, щоб маса загусла, але не пригоріла. Час від часу помішуйте варення і часто помішуйте його в кінці, тому що воно легко пригорає.
Перекладіть гаряче полуничне варення в чисту і суху банку. Щільно закрутіть закутайте в ковдру до повного охолодження. Остудіть і віднесіть в темний льох.
Смачного.