Рецепт квашення капусти з буряком

  • Головка капусти- 1,5-2 кг,
  • буряк- 300 гр,
  • часник, 150 гр
  • цукру,
  • уксус- 150 мл,
  • сіль, спеції перець горошком, лавровий лист за смаком,
  • рослинна олія 1-2 столові ложки. 

Капусту ріжимо невеликими шматочками, буряк ріжимо на шматочки або трем на тертці.

Капусту викладаємо шаром в миску , зверху викладаємо або трохи посипаємо буряком, додаємо часник, і так чергуємо шари поки не закінчитися всі приготовані продукти.

Розсіл: літр води, додати цукор 150 гр, 2 столові ложки солі, оцет 9% – 150 гр, лавровий лист, перець горошком, рослинне масло 1-2 столові ложки на один літр.

Після того як поклали капусту з буряком в миску, заливаємо приготованим розсолом , розсіл можна використовувати як гарячий, так і холодний, від гарячого капуста приготується швидше, смак капусти особливо не зміниться.

Після того як залили розсолом, влити рослинне масло і накрити тарілкою і зверху поставити гніт, залишити так на 2-3 дня в кімнаті. Через 3 дні, квашений процес закінчено, можна прибирати в холодильник. На квашення йде приблизно годину.

Don't Miss! random posts ..