- Головка капусти- 1,5-2 кг,
- буряк- 300 гр,
- часник, 150 гр
- цукру,
- уксус- 150 мл,
- сіль, спеції перець горошком, лавровий лист за смаком,
- рослинна олія 1-2 столові ложки.
Капусту ріжимо невеликими шматочками, буряк ріжимо на шматочки або трем на тертці.
Капусту викладаємо шаром в миску , зверху викладаємо або трохи посипаємо буряком, додаємо часник, і так чергуємо шари поки не закінчитися всі приготовані продукти.
Розсіл: літр води, додати цукор 150 гр, 2 столові ложки солі, оцет 9% – 150 гр, лавровий лист, перець горошком, рослинне масло 1-2 столові ложки на один літр.
Після того як поклали капусту з буряком в миску, заливаємо приготованим розсолом , розсіл можна використовувати як гарячий, так і холодний, від гарячого капуста приготується швидше, смак капусти особливо не зміниться.
Після того як залили розсолом, влити рослинне масло і накрити тарілкою і зверху поставити гніт, залишити так на 2-3 дня в кімнаті. Через 3 дні, квашений процес закінчено, можна прибирати в холодильник. На квашення йде приблизно годину.