Рецепти найсмачніших мясних тефтель

Смак дитинства – улюблені мамині тефтелі: смажені, запечені чи тушковані у соусі. Крім того, що вони смачні, це ще й неймовірно проста страва для всієї родини на кожен день. Зібрали декілька найкращих рецептів тефтелів, з якими легко впораються навіть початківці!

М’ясні тефтелі з рисом та підливою

Почнемо з найпростішого і добре знайомого всім варіанта.

Інгредієнти:

  • 600 г м’ясного фаршу,
  • 150 г рису,
  • 1 яйце,
  • 2 цибулини,
  • 1 морква,
  • 1 л бульйону,
  • 80 г томатного соусу,
  • 50 г борошна,
  • 2 лаврові листка, спеції.

Приготування:

Відварити рис до напівготовності, дрібно нарізати 1 цибулину, і додай все у фарш з яйцем і спеціями. Вимішати до однорідності і сформуй тефтелі. Нарізати другу цибулину, натерти моркву і обсмаж її пару хвилин до м’якості.

Додати у засмажку борошно і томатний соус, перемішай, влити бульйон і провари хвилину. Додати лавровий лист і спеції, і виклади в підливу тефтелі. Тушити все під кришкою на слабкому вогні близько 35 хвилин.

 Тефтелі з гречкою в томатному соусі

Пропонуємо запекти тефтелі на деко – майже дієтичне блюдо.

Інгредієнти:

  • 600 г м’ясного фаршу,
  • 1 цибулина,
  • 1 склянка гречки, 150грам.
  • 1,5 склянки томатного соку,
  • 2 зубчики часнику, спеції.

Приготування:

Відваріть гречку до готовності, дрібно наріжте цибулю і часник, і змішай все з фаршем. Приправити, сформуйте тефтелі, викладіть їх на лист і залийте томатним соком. Запікайте тефтелі в духовці близько півгодини на 200 градусів, періодично поливаючи соком.

Курячі тефтелі з овочами

Рекомендую змішати фарш з філе грудки та стегна, щоб тефтелі не були сухими.

Інгредієнти:

  • 600 г курячого фаршу,
  • 1 цибулина,
  • 1 морква,
  • 2 картоплини,
  • 150 г грибів,
  • 1 стебло селери,
  • 3 ст.л. рису,
  • 2 ст.л. вершків,
  • 2 ст.л. панірувальних сухарів,
  • 2 ст.л. борошна, зелень, спеції.

Приготування:

Відвари рис і змішай його з фаршем, вершками, сухарями та спеціями. Сформуйте тефтелі, обваляйте їх у борошні і злегка обсмажте. Наріжте всі овочі та гриби дрібним кубиком, і обсмажте всі разом майже до готовності. Додай тефтелі, нарізану зелень і трохи води, і протушкуй все 15 хвилин під кришкою.

Як ви оцінюєте цей рецепт,

Оцініть цей рецепт

Відгуки користувачів 0 / 5. Всього оцінок: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Don't Miss! random posts ..