Цей рецепт піци не такий як всі, вона потребує більше уваги щоб дійсно відчути смак піци яку вам готують в ресторані чи кафе.
Інгредієнти на 4 піци діаметром 25-30см.
- 680 г борошна;
- 14 г солі;
- 3/9 г дріжджів (сухі/пресовані);
- 2 ст.л цукру;
- 480 мл води (теплої);
- 2 ст.л оливкової олії.
Приготування:
Розводимо дріжджі у воді з цукром. Просіівємо борошно, додаємо сіль, вливаємо дріжджову воду та оливкову олію. Робимо заміс до повного зволоження борошна.
Викладаємо тісто з посудини на поверхню збризнуту олією не борошном, ту поверхню де ви будете формувати іцу. Тісто буде липнути, так має бути, (муки не додавайте більше).
Вмочіть руки або у воду або в олію та зробіть «складання». Таку маніпуляцію повторіть тричі з інтервалом 20 хвилин, після кожного складання тісто накриваємо плівкою та ставимо в холодильник .
Після останнього складання ставимо в холодильник на всю ніч. Вранці дістали, має бути тісто з холодильника, з бульками, працювати акуратно з тістом, щоб ці бульки не дуже поруйнувати, поділили тісто на 4 частини і з кожної руками, не качалкою, сформували основу для піци.
Буде погано братися тісто то вмокніть знову ручки в олію або воду. Якщо тісто не дуже слухняне коли ви формуєте сам корж, то дайте йому хвилин 10 на спокій і тоді знову руками надавайте форму.
І тільки не розкачуйте а ручками ніжненько потягніть. Начинка на ваш смак, змащуєте соусом, тоді писипаєте сиром і викладаєте свою смакоту поверх. Розкачувати можна відразу на пергаменті, якщо формуєте водою то змастіть пергамент олією, якщо олією то не змащуємо поверхню.
Випікаємо в розігрітій духовці до 250-300 градусів приблизно 10 хвилин.
І ще, таке тісто може бути в холодильнику до 4 діб.