Паска сирна – надзвичайна випічка для свята Світлого Великодня. Цей рецепт стане в нагоді тим господиням, які будуть пекти паски вперше або тим, у кого мало вільного часу. Ця випічка готується не складно, часу знадобиться не багато, а в результаті – дуже смачний, повітряний, ніжний і ароматний куліч. Сирній пасці обов’язково потрібно дати вистоятися, тому її потрібно пекти за день-два до свята. Спробуйте, дуже вдалий рецепт! З даної кількості продуктів у мене вийшло 3 паски: 700 грам, 400 грам і 250 грам.
Інгредієнти:
- сир базарний – 150 г;
- яйця курячі – 2 шт .;
- молоко тепле – 100 мл;
- вода тепла – 100 мл;
- цукор – 100 г;
- масло вершкове – 100 г;
- родзинки без кісточок – 100 г;
- сіль – 0,5 ч. л .;
- дріжджі сухі – 8 г (або свіжі – 25 г);
- ванілін – 1 пакетик;
- борошно вищого сорту – 700 г;
- рослинне масло для випічки форм для пасок;
- глазур, посипання – для прикраси.
Приготування:
У теплій воді розвести дріжджі. Додати 1 чайну ложку цукру і 1 столову ложку борошна, розмішати. Накрити плівкою дріжджову суміш і залишити в теплому місці на 10-15 хвилин – до освіти шапочки.
Сюди ж додати сирі яйця, сіль і цукор, що залишився.
Занурювальним блендером збити сирну суміш до однорідності.
Вершкове масло розтопити і остудити. Влити масло в сирну суміш, змішати блендером.
Сюди ж додати дріжджову суміш, перемішати ложкою.
Додати ванілін і просіяне борошно, всипаючи її частинами, замішуючи тісто. Спочатку тісто замішувати ложкою, потім на столі – руками.
Також додати в тісто родзинки і добре тісто вимісити, підсипаючи борошно. Тісто буде липким, але більше, ніж вказано в рецепті, борошна не додавати. У підсумку тісто буде ніжним, м’яким і трохи липнуче.
Накрити посуд з тістом плівкою і залишити в теплому місці на 2 години для підходу. Тісто має збільшитися вдвічі-втричі.
Форми для пасок змастити олією, на дно помістити пергамент. Тісто обминути і розкласти його по формам, заповнюючи на 1/3 об’єму.
Накрити форми плівкою і залишити в теплому місці на 1 годину. Тісто має добре піднятися.
Випікати сирні паски в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці 30-50 хвилин – залежно від обсягу формочок. Готовність можна перевірити дерев’яною шпажкою. Слідкуйте, щоб паски не підгоріли, сирне тісто швидко зарум’янюється. Готові паски вийняти з формочок і остудити їх, викладаючи на рушник боком. Через кожні 3-5 хвилин паски перевертати на інший бік.
Далі неймовірно ніжні, повітряні і ароматні сирні паски “Великодні” покрити глазур’ю ( можна прикрасити паски білкової глазур’ю ) і посипати кондитерської присипкою. Залишити паски “дозрівати” не менше, ніж на добу, обернувши їх харчовою плівкою або помістивши в целофановий пакет. Відмінні паски виходять!Приємного вам апетиту!