Салат Мімоза з лососем – салат, без якого раніше не обходився жоден новорічний стіл. Цей салат простий у приготуванні, для нього потрібні нехитрі інгредієнти. Мімозу готують з будь-яких рибних консервів, але я віддаю перевагу консервований лосось. Салат Мімоза з лососем дуже зручно подавати порційно в прозорих скляних креманках або широких келихах. Заправляти такий салат найкраще домашнім майонезом .
Інгредієнти
- картопля 3 шт. середнього розміру
- лосось консервований в олії 1 шт.
- стандартна консрервная банку (зазвичай 170 г)
- куряче яйце 3 шт.
- цибуля салатна 1 шт. маленька
- морква 2 шт. середнього розміру
- майонез за смаком
Приготування
Відваріть яйця, картоплю і моркву. Дайте охолонути під холодною водою. Це важливо, щоб салат вийшов смачним.
Натріть на дрібній тертці відварені овочі в різні тарілки.
Відкрийте консервований лосось, зцідіть масло і розімніть виделкою рибу.
Дрібно наріжте салатний цибулю.
Якщо у вас немає салатного лука, можна використовувати звичайний, попередньо обшпаривши його окропом для того, щоб прибрати гіркоту, – Міла.
Очистіть відварені яйця. Розділіть білки і жовтки і натріть їх на дрібній тертці на різні тарілки.
Тепер покладіть підготовлені інгредієнти салату шарами в єдину посуд або порційно по креманкам. У вас повинні бути шари з картоплі (краще картопля розділити на 2 шари – один внизу, другий посередині), морквини, цибулі, риби, яєчних білків. Кожен шар змащуйте домашнім майонезом. Зверху посипте салат натертими жовтками.
7
Готовий салат перед подачею поставте на кілька годин в холодильник.