Хочу вам сьогодні запропонувати простий і швидкий салат з м’якою яловичиною, ніжною квасолею, свіжими овочами, зеленню і сухариками.
Я впевнена, що ви його оціните. 👍
Салат з яловичиною, квасолею і сухариками
Для приготування знадобиться:
- Відварене м’ясо (яловичина) – 120 гр.
- Квасоля консерва (червона) – 150 гр.
- Листя будь-якого салату без гіркоти – 3-4 шт.
- Помідори черрі – 4-5 шт.
- Сухарики житні домашні – жменя.
- Сіль, перець – за смаком.
- Грецький йогурт (можна домашній майонез).
Яловичину відварюємо на слабкому вогні протягом години-півтори після закипання. Щоб м’ясо залишилося соковитим і не віддало всі свої соки в бульйон, його кладуть уже в киплячу воду.
Коли воно зварилася – дамо йому повністю охолонути і наріжемо кубиком або соломкою. Можна просто розібрати на волокна.
Листя салату рвемо руками на довільні за величиною шматочки. Помідори черрі я ріжу на четвертинки. Можна і навпіл, як вам більше подобається.
Сухарики у мене домашні. Щоб їх приготувати, заздалегідь нарізаний шматочками хліб підсушіть в духовці при температурі 180 градусів приблизно 20 хвилин. Куплені сухарі зазвичай не годяться для салатів, як правило, вони занадто тверді і реально черстві.
Консервовану квасолю розкриваємо і перекладаємо з банки в друшляк. Потрібно промити її під проточною водою і дати добре стекти.
Всі складові поміщаємо в салатник, солимо, перчимо, заправляємо. Я дуже люблю з грецьким йогуртом. Але, якщо у вас його немає, то можна з успіхом замінити його домашнім майонезом.
Перемішуємо і смачний салат готовий! Іноді я ще додаю в нього дрібно натертий пармезан. Теж виходить дуже цікаво, спробуйте.